Borrelen doen we hier graag en steeds dezelfde hapjes voor schotelen gaat natuurlijk ook vervelen. We zijn dus weer eens in aan de slag gegaan met lekkere ingrediënten en hebben deze Teriyaki BBQ-Bites bedacht. Een heerlijk oosters zoet gerechtje wat makkelijk weg eet bij de meeste mensen. Dus ook voor een feestje een prima alternatief voor de standaard sateetjes.

Je kunt dit gerecht kort van te voren bereiden, maar als je de kip een nachtje in de marinade laat staan smaakt deze nog beter! Voorbereiding is in deze zeker een aanrader. Doordat de kip overnacht in de marinade staat kan de smaak nog beter in het vlees trekken. Dit komt de smaak alleen maar ten goede.

Voorbereidingstijd:

20 minuten
(excl. marineertijd)

Bereidingstijd:

20 minuten

Totaletijd:

40 minuten

Ingrediënten

Overige benodigdheden

Wat zijn de kosten voor Teriyaki BBQ-bites?

De kosten voor dit hapje kun je in eigenlijk terug brengen naar drie basis ingrediënten: Kippendijen, Ontbijtspek en teriyaki saus. De overige kruiden en olie zul je best in je keukenladen hebben staan als je bijvoorbeeld regelmatig oosters kookt. Voor de kippendijen rekenen we €3 ,-tot €4,-. Daarbij komen de teriyaki saus a €2,- en de ontbijtspek a €2,75.

Al met al zal dit gerecht je zoon €8,- tot €10,- kosten, afhankelijk van wat je al in huis hebt en waar je de ingrediënten gaat halen.

Voorbereidingen

Een hele spannende voorbereiding van je BBQ is voor dit gerecht niet nodig.

  1. Maak je BBQ klaar voor een 50/50 grill-bereiding, met een temperatuur van 160°C - 180°C. Weet je niet wat deze methoden inhouden? Lees dan ons artikel over 'Grillmethoden' eens goed door.
  2. Als alle voorbereidingen getroffen en kunnen we aan de slag!

De bereiding van de Teriyaki BBQ-bites

  1. Eerst snijden we de kippendeijen in reepjes. Als je mooie dijen hebt, gaan er +/- 3 reepjes uit een stuk deij.
  2. Nadat de deijen gesneden zijn doe je de reepjes in een schaal en voegt de kruiden, knoflook, olie, ketjap en teri yaki saus toe. Vervolgens meng je het geheel goed door en laat dit een nacht trekken in de koelkast. Heb je de tijd niet om een nacht te wachten omdat je spontaan bezoek krijgt?! Een uurtje laten trekken geeft dan ook al een mooie smaak.
  3. Als de kippendeijen een nachtje hebben gestaan, is het tijd om elk reepje te omwikkelen met een plak ontbijtspek.
  4. Vervolgens leg de hapjes boven het directe deel van de BBQ en grill deze tot de ontbijtspek krokant wordt.
  5. Zodra de ontbijspek een mooie krokante laag vormt verplaats je de hapjes naar het indirecte deel en smeer deze in met teriyaki saus.
  6. Laat de Teriyaki BBQ-bites hier nog liggen tot de kip een kerntemp van 70°C bereikt heeft (+/- 10min) en de teriyaki saus begint te karameliseren.

Serveer tip: Serveren deze bites bij je borrel samen met de ROINK Balls. Op deze manier combineer je zoet met pittig bij je borrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven