Moink ball variant ROINK BALLEen NOSKOS Moink ball variant

Iedereen die een beetje fanatiek aan het BBQ'en slaat, kent ze wel: de MOINK Balls. Dat heerlijke hapje. Die kleine snack. Dat gekke balletje bij je biertje! Maar deze MOINK ball variant is toch net even anders! Het originele recept is vooral hartig opgezet en is goed op smaak, maar niet pittig. Doordat we wat kleine aanpassingen aan het recept hebben gemaakt, hebben wij een pittige MOINK ball variant in het leven geroepen. En als verrassing zit er zelfs een klein zoetje in! Deze MOINK Balls vallen binnen onze vriendengroep erg in de smaak! Zo erg zelfs, dat ik ze laatst al bij meerdere vrienden zelf voorgeschoteld kreeg!

Heel ingewikkeld is de aanpassing voor deze variant niet. Je moet er maar op komen! Dankzij de Pitmaster Collection van Saus.Guru werd het nog een stukje eenvoudiger gemaakt omdat dit toch wel een essentieel onderdeel van de aanpassing is.

Voorbereidingstijd:

30 -60 minuten

Bereidingstijd:

1 - 1.5 uur

Totaletijd:

1.5 tot 2.5 uur

Ingrediënten:

Voor de balletjes gebruiken we:

Extra benodigdheden

Kosten & verkrijgbaarheid

De kosten voor Moink Balls zijn niet super hoog. Portie gehakt a €4,-, ontbijtspek a €2.50 en wat kaas en kruiden a €5,- maximaal vormen samen de grootste kosten post. Een mooi portie Moinballs verwachten we dan ook voor al met al €10,- a €12,- te kunnen maken.

Bereiding van de MOINK BALL variant

  1. Meng als eerste alle ingrediënten van de balletjes goed door elkaar. Draai er daarna kleine balletjes ter grote van een golfbal van. Voor de perfectionisten onder ons: volgens NOSKOS 33 gram afwegen.
  2. Neem de gehaktballetjes rol deze door de Saus.Guru's Raspberry Rub en wikkel vervolgens een plakje ontbijtspek om de gehaktballetjes. Vervolgens zet je deze plak ontbijtspek vast met een sate- of cocktailprikker.
  3. Zet tot slot de ROINK Balls een half uur in de koelkast om een beetje stevig te laten worden.
  4. Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 100-120°C. Als je niet weet hoe dat moet dan lees dan eens Grillmethoden of Indirect Grillen.
  5. Voeg het rookhout toe en leg vervolgens de MOINK balls weg van het vuur op het rooster. Doe in één van de ballen een kerntemperatuurmeter zodat je de kerntemperatuur in de gaten kunt houden. Als je geen thermometer hebt hou dan ongeveer 1 uur aan.
  6. Als de MOINK balls een kerntemperatuur van 60°C hebben bereikt (na ongeveer 1 uur) bestrijk je ze met de Saus.Guru's Raspberry & Chipotle saus of andere Chipotle saus. Omdat de Chipotle saus in combinatie met de dryrub deze moinkball variant hun pittige smaak geven is het essentieel dat je geen normale BBQ saus gebruikt.
  7. Nadat er nog eens 30 minuten gewacht is, zullen de MOINK Ball een kerntemperatuur van 70°C hebben en mogen ze eindelijke van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven