Bericht openen
gevulde Champignon

Gevulde champignons van de BBQ

Bij een heerlijk stukje vlees wil je natuurlijk ook een heerlijke side-dish serveren, om het helemaal af te maken. De gevulde champignons van de BBQ zijn daar uitermate geschikt voor. De korte bereidingstijd  en snelle voorbereiding zorgen er voor dat dit gerecht makkelijk naast je mooie stuk vlees klaar te maken is. Net even dat hapje wat je toe wilt voegen.

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

15 minuten

Totaletijd:

25 minuten

Ingrediënten

 • 2 el Philadelphia of andere roomkaas
 • 1 el dille
 • 1 el peterselie
 • 1 el marjoraan
 • 9 grote champignons
 • 100gr geraspte kaas

Overige benodigdheden

Wat zijn de kosten en waar je de ingrediënten?

De gevulde champignons van de BBQ zijn echt heel eenvoudig te maken, veel ingrediënten heb je niet nodig.

Kruiden bestellen wij voordelig bij Van Beekum Specerijen. Maar ook de lokale supermarkt heeft de nodige spulletjes altijd wel in huis. Als we voor het beetje kruiden dat we nodig hebben nou eens € 0,50 rekenen. Daarbij komt een doosje champignons naar keuze. Witte- of kastanje champignons, maakt niet uit, wat jij lekker vind! Voor deze rekenen wij €1,- a €2,-. Geraspte kaas erbij a €2,75 en dan hebben we het gerecht compleet.

Uitgaande dat we alles bij de lokale supermarkt kopen, komen we uit op een bedrag van € 4,25 - €5,25.

Voorbereidingen

Een hele spannende voorbereiding van je BBQ is voor dit gerecht niet nodig.

 1. Maak je BBQ klaar indirect grillen, met een temperatuur van 160°C - 180°C. Weet je niet wat deze methoden inhouden? Lees dan ons artikel over 'Grillmethoden' eens goed door.
 2. Nu zijn alle voorbereidingen getroffen en kunnen we aan de slag!

Gevulde champignons van de BBQ

De bereiding van de gevulde champignons

 1. Maak de champignons schoon en verwijder de steel zodat er een holletje ontstaat.
 2. Neem een schaaltje en doe daar in de Philadelphia en de kruiden. Meng alles goed door elkaar waardoor een mooie vulling ontstaat.
 3. Vul alle champignons tot aan de rand met de zojuist gemaakte vulling en strooi hier de geraspte kaas overheen.
 4. Grill de gevulde champignons nu 10 a 15 minuten op indirect vuur op de BBQ tot dat de kaas gesmolten is.

Serveer tip: Serveren bij een heerlijke steak of bij onze Bavette Parfano!

Bericht openen

Gepofte aardappel met kruidenkwark

De bekende gepofte aardappel met kruidenkwark

Vooral in Duitsland is dit een heel bekend recept. Bij zoon beetje elk restaurant met Duitse keuken, kun je dit krijgen als bijgerecht. In Nederland kennen we wel de gepofte aardappel, maar daar houd het dan ook wel mee op. Wij vinden dit een beet saai, dus willen we het recept voor de Duitse gepofte aardappel met kruidenkwark graag met jullie delen. Hoe simpel het ook is!

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

30 - 45 minuten

Totaletijd:

45 - 60 minuten

Ingrediënten voor de gepofte aardappel

 • aardappelenIets kruimige aardappelen
 • Zout
 • Peper
 • Aluminiumfolie

De kruiden kwark kun je maken volgens ons recept voor 'Verse Duitse kruidenkwark' en staat ook binnen 15min op tafel! Heerlijk fris en zelf gemaakt!

Bereiding van de gepofte aardappel met kruidenkwark

Een heel simpel maar heerlijk aardappel gerecht wat je super bij een mooi stuk vlees als een beenham of tomahawk kunt serveren. De gepofte aardappel heeft weinig aandacht nodig als je bezig bent met je vlees, enkel wachten tot het gaar is. Wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen.

 1. Maak de aardappels van buiten goed schoon met water en een borsteltje. Zorg dat de zandrestanten van de aardappel af zijn. We gaan de aardappel NIET schillen.
 2. Nu de aardappel schoon is maken we hem droog en nemen een stuk aluminiumfolie. We pakken de aardappel nu in het aluminiumfolie in. Herhaal dit voor het aantal aardappels dat je wilt bereiden.
 3. Leg nu de aardappels die je klaar wilt maken in de BBQ bij de hete kolen. Op het rooster kan ook, maar op de kolen vinden wij dat je het beste resultaat krijgt.
 4. Nu is het wachten tot de aardappel gaar is. Prik naar een minuut of 20 eens in een van de aardappel om te controleren. Het kan tot wel 45 min duren voor de aardappels gaar zijn. Verbaas je dus niet als de aardappels na 20 min nog helemaal hard zijn.
 5. Ondertussen kun je nu mooi de 'Verse Duitse kruidenkwark' klaar maken.
 6. Als de aardappels gaar zijn haal je ze van het vuur. Laat de aardappels ingepakt. Snij nu met een mes een snee over de lengte van de aardappel in het aluminiumfolie en buig de aardappel zodat er een brede spleet ontstaat.
 7. Vul de speelt die ontstaan is met de kwark die je gemaakt hebt en je gerecht is klaar om te eten!
Bericht openen

De Mediterraanse Cherrytomaatjes

Hoe kwamen we op de mediterraanse cherrytomaatjes?

De mediterraanse cherrytomaatjes zijn ontstaan naar een vakantie een paar jaar geleden in Griekenland. Hier hebben we op Kreta in een leuk plaatsje (Agios Nikolaus) heerlijk gegeten. Dit was aan een piep klein binnenmeertje midden in het stadje. Hier stond als een van de side-dishes "Gegrilde tomaat" op het menu. Niet wetende hoe dit gekruid was, en gek op tomaten heeft mijn vrouw deze besteld. Deze bleken typisch Grieks / Mediterraans gekruid te zijn. We vonden dit beide zo lekker dat we dit onthouden hebben.

Naar aanleiding van deze 'culinaire sensatie' wilde ik ze toen we weer in Nederland waren ook maken. Ik dacht dat de barbecue hier een prima gelegenheid voor was. Echter in Nederland zijn de tomaten erg waterig en met weinig smaak naar mijn mening, dus opzoek naar een smaakvol alternatief. Hier kwamen de kleine 'snoep tomaatjes' om de hoek kijken en heb deze als vervanger van de gewone tomaat gebruikt.

Het reproduceren van een vergelijkbare smaak was echter nog niet zo makelijk en heeft een aantal pogingen nodig gehad. De rozemarijn takjes bleek in de eerdere pogingen het missende ingrediënt te zijn! Nu het recept compleet was, heb ik het in mijn 'receptenboek' genoteerd. Hierna hebben we het ook voor onze gasten geserveerd. Ook deze mensen waren allemaal erg enthousiast. Nu wil ik dit als een van mijn eerste recepten op onze barbecue blog met jullie delen!

Bereidingstijd voor dit gerecht:

Voorbereidingstijd:

5 minuten

Bereidingstijd:

20-30 minuten

Totaletijd:

25-35 minuten

Ingrediënten

 • Tros cherry-tomaatjes, zoveel als je wilt
 • 3 a 4  tenen knoflook
 •  Verse takken Rozemarijn (gedroogd kan ook bij nood)
 • Gedroogde Basilicum
 • Gedroogde Tijm (optioneel)
 • Olijfolie
 • witte wijn azijn

Verkrijgbaarheid

De meeste producten zijn makelijk te verkrijgen bij de supermarken & groentewinkel/markt. De kruiden kun je ook goed online bestellen.

Kosten

De totale kosten voor dit gerecht zijn ongeveer €3,50 als je een pak tomaatjes gebruikt. Er word wel vanuit gegaan dat je Olijfolie en witte wijn azijn al in huis hebt.

Bereiding

 1. Plaats de Cherrytomaatjes in een vuurvaste schaal. Aan de tros ziet het geheel er het mooiste uit als je het nog aan gasten op wild dienen.
 2. Doe de olijfolie witte wijn azijn in de schaal, de olie mag over de tomaatjes geschonken worden. De witte wijn azijn beter niet.
 3. Kneus de tenen knoflook en leg deze verdeeld in de schaal. Zo kan de knoflook smaak goed opgenomen worden door alle tomaatjes.
 4. Als je een takje verse rozemarijn hebt leg deze tussen de tomaatjes, als je gedroogde kruiden gebruikt strooi deze dan goed verdeeld over de tomaatjes.
  Je mag nu ook de basilicum en tijm toevoegen. Je schaal met tomaatjes is nu klaar voor de BBQ.

  mediteraanse cherrytomaatjes klaar voor de bbq

 5. Verhit je BBQ tot minimaal een keteltemperatuur van 140°C. Als je de barbecue op temperatuur is plaats je de schaal met mediterraanse cherrytomaatjes op de BBQ. Wij plaatsen ze niet direct boven de hete kolen, het liefst dus indirect grillen. Als je barbecue niet klaar gemaakt is voor 2 zones grillen, kiest dan een plaats waar de kooltjes nog niet gloeien.mediteraanse cherrytomaatjes op de bbq, aan het grillen
 6. Het duurt nu ongeveer 20 a 30 minuten (afhankelijk van je keteltemperatuur) voor de tomaatjes gaar zijn. Als er enkele tomaatjes open gesprongen zijn van de warmte kun je de schaal van het vuur halen.

Het resultaat van de mediteraanse cherrytomaatjes

Nu heb je een schitterende sidedish voor bij een mediterraans gerecht zoals Gyros van het spit of bijvoorbeeld bij een goede steak. Eigenlijk passen deze mediterraanse cherrytomaatjes bij alle soorten vlees en kunnen prima geserveerd worden in de schaal met alle ingrediënten die je er bij gedaan hebt. Zo is het gerecht meteen aangekleed.

Scroll naar boven