Bericht openen

Verse Duitse kruidenkwark

Waar komt het idee voor de verse Duitse kruidenkwark vandaag?

Verse duitse kruidenkwarkIets wat we in Nederland niet kennen, maar door mijn vrouw uit Duitsland veel meegenomen word is de verse Duitse kruidenkwark. De kruidenkwark word in Duitsland geserveerd bij een gepofte aardappel. Ook hiervoor heb ik recept gemaakt. Dit recept heeft op onze site 'Gepofte Aardappel met kruidenkwark'. Verder word de kruidenkwark ook veel gebruikt als dipsausje bij van-alles-en-nog-wat.

In Nederland kan je dit niet kant-en-klaar kopen in de supermarkt. We wonen ook niet bij de grens, dus ik kan voor mijn vrouw ook niet 'even' de grens over om het te halen. Daarom ben ik wat aan het puzzelen gegaan en heb een recept voor deze kwark samen gesteld. Volgens haar komt dit heel goed in de buurt van de kruidenkwark die je in een leuk Duits restaurant krijgt!

Voorbereidingstijd:

5 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Totaletijd:

15 minuten

De ingrediënten

Van beekum kruiden speciaalzaak

De verse Duitse kruidenkwark in 3 stappen maken

Het maken van de verse Duitse kruidenkwark stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Als je alle spullen bij de hand hebt ben je zo klaar en heb je in no-time een heerlijke dip op tafel staan!

  1. We gaan de kwark in een schotel of bord gieten. Hierna mengen we het met de melk tot het een mooi glad mengsel is.
  2. We wassen de kruiden, drogen deze en snijden ze fijn. Eventueel vers ingevroren kruiden kunnen ook volstaan. En als je echt niet anders hebt, tja gedroogde kruiden uit je kruidenkastje kun je ook prima gebruiken. Het resultaat is alleen veel beter met verse of ingevroren kruiden.
  3. De kruiden roeren we nu goed door het kwark-mengsel en brengen het geheel met zout en peper op smaak.
Bericht openen

Carolina BBQ rub

Een populaire BBQ rub

De Carolina BBQ rub is een van de meest populaire rubs die er zijn. Deze dry-rub word veel toegepast bij de bereiding van pulled pork. Onze 'Heavy Smoke Pulled Pork' is dan ook voorzien van deze rub en we laten je hier zien hoe je deze heerlijke rub makelijk en snel, zelf kunt klaarmaken.

Voorbereidingstijd:

5 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Totaletijd:

15 minuten

Ingrediënten voor de Carolina BBQ rub

Pulled Pork in de Carolina BBQ Rub

1 deel cayennepeper
2 delen zout
2 delen zwarte peper
2 delen gemalen komijn (aka Djintan in de oosterse keuken)
2 delen chilipoeder
4 delen bruine suiker
4 delen paprikapoeder

Verkrijgbaarheid:

Alle genoemden kruiden zijn te verkrijgen in de supermarkt, maar voor een goed stuk vlees wil je ook goede kruiden gebruiken. Wij raden dan ook aan om kruiden te bestellen bij een kruidenspecialist als Van Beekum Specerijen.

*Delen van een rub zijn bijvoorbeeld een eetlepel, kop, theelepel. Delen geven slechts de verhouding van de kruiden aan. De hoeveelheid die je nodig hebt is afhankelijk van je doel. Wil je een kleinbeetje maken, neem dan een theelepel. Wil je een hele pulled pork in wrijven de rub, neem dan een eetlepel.

Samenstellen van de Carolina BBQ rub

Iets wat niet iedereen in huis heeft is een vijzel. Deze is echter wel van belang bij de bereiding van een rub. Een eenvoudige keukenmachine als een blender of staafmixer kan ook gebruikt worden, maar zal niet het zelfde resultaat geven.

  1. Doe de bruine basterd suiker  in de vijzel en maal deze fijn zodat de korrel niet heel grof meer is.  Als dit gedaan is doe de suiker in een aparte kom waar u de kruiden later mengt.
  2. Indien grof zee zout gebruikt word, dit nu ook malen in de vijzel en toevoegen aan de bruine suiker.
  3. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, Djintan, zwarte peper en chilipoeder bij elkaar in de kom waar reeds de suiker en het zout in zitten.
  4. Nu alle ingrediënten de zelfde grofheid hebben kunnen deze gemengd worden. Gebruik hiervoor een vork en zorg dat klontjes die ontstaan stuk gedrukt worden
  5. De Carolina BBQ dry-rub is nu klaar voor gebruik.

TIP: Als je de rub gaat gebruiken op grote stukken vlees, het vlees een avond van te voren goed in rubben. Dan kan de smaak goed in het vlees trekken.

Scroll naar boven