Waar komt het idee voor de verse Duitse kruidenkwark vandaag?

Verse duitse kruidenkwarkIets wat we in Nederland niet kennen, maar door mijn vrouw uit Duitsland veel meegenomen word is de verse Duitse kruidenkwark. De kruidenkwark word in Duitsland geserveerd bij een gepofte aardappel. Ook hiervoor heb ik recept gemaakt. Dit recept heeft op onze site 'Gepofte Aardappel met kruidenkwark'. Verder word de kruidenkwark ook veel gebruikt als dipsausje bij van-alles-en-nog-wat.

In Nederland kan je dit niet kant-en-klaar kopen in de supermarkt. We wonen ook niet bij de grens, dus ik kan voor mijn vrouw ook niet 'even' de grens over om het te halen. Daarom ben ik wat aan het puzzelen gegaan en heb een recept voor deze kwark samen gesteld. Volgens haar komt dit heel goed in de buurt van de kruidenkwark die je in een leuk Duits restaurant krijgt!

Voorbereidingstijd:

5 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Totaletijd:

15 minuten

De ingrediënten

Van beekum kruiden speciaalzaak

De verse Duitse kruidenkwark in 3 stappen maken

Het maken van de verse Duitse kruidenkwark stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Als je alle spullen bij de hand hebt ben je zo klaar en heb je in no-time een heerlijke dip op tafel staan!

  1. We gaan de kwark in een schotel of bord gieten. Hierna mengen we het met de melk tot het een mooi glad mengsel is.
  2. We wassen de kruiden, drogen deze en snijden ze fijn. Eventueel vers ingevroren kruiden kunnen ook volstaan. En als je echt niet anders hebt, tja gedroogde kruiden uit je kruidenkastje kun je ook prima gebruiken. Het resultaat is alleen veel beter met verse of ingevroren kruiden.
  3. De kruiden roeren we nu goed door het kwark-mengsel en brengen het geheel met zout en peper op smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven