Smokey Goodness easy bbq-classics cover

Op onze boekenplank kwamen we een mooie klassieker tegen die we een keer cadeau hebben gekregen van een stel vrienden. Dit leek mij wel een mooi boek om onze nieuwe serie "De boekenplank" mee te starten. Niets ingewikkelds, gewoon BBQ! We hebben het natuurlijk of het boek Smokey Goodness easy BBQ-classics van BBQ Guru Jord Althuizen.

In de serie "De boekenplank" lichten we in elke editie een boek uit rondom BBQ die wij zelf in bezit hebben. Dit kan gaan om een kook/recepten boek, maar ook om boeken met technieken of andere BBQ gerelateerde zaken. Afhankelijk van het soort boek zullen we een aantal vaste onderwerpen belichten zoals doelgroep, soort recepten, moeilijkheid en onze mening hierover geven.

Soorten recepten

De titel van het boek zegt het je eigenlijk al. Dit BBQ-boek bevat voornamelijk recepten die je als "Classics" aan kan merken. Er word gesproken over BBQ-classics, maar wat verstaat Jord Althuizen hier dan onder? Denk bij deze klassiekers bijvoorbeeld aan Spare ribs, Pulled Pork, verschillende soorten Burgers en Grilled chicken wings. De recepten zijn leuk en eenvoudig te bereiden door elke hobby- of chefkok. Het boek is verdeeld in verschillende soorten recepten, zoals we van de Smokey Gooness-serie gewent zijn. Er staan sausen, rubs, snacks en "Big meat" recepten in.

easy bbq-classics recept voorbeeld

Voor welke doelgroep is "Smokey Goodness Easy BBQ-classics"

De doelgroep voor dit boek is heel breed denk wij. Mensen die de Smokey Goodness serie verzamelen willen dit boek zeker aan hun verzameling toevoegen, maar zullen zien dat er veel recepten uit de serie dubbel in staan ten opzichte van andere Smokey Goodness boeken.

Als we enkel kijken naar de inhoud zien we dat dit boek echt geschreven is met het oog op de beginnende BBQ'er. Veel entry level BBQ recepten met daarnaast een flinke dosis algemene informatie over BBQ'en. Zo staat er het een en ander in over brandstof (lees brandstof), Jord's kijk op "must have gear" en verschillende bereidingstechnieken worden in detail uitgelegd in typische Jord-style. Voor de bereidingstechnieken die ze daar uitleggen kun je trouwens ook op onze site terecht. Op onze pagina Grillmethoden staat dit allemaal uitgebreid uitgelegd.

Wat vinden wij van "Smokey Goodness Easy BBQ-classics"?

Smokey Goodness easy bbq-classics achterzeide

Al met al is Smokey Goodness easy BBQ-classics een leuk boek voor de beginnende BBQ'er en de verzamelaars onder ons. De "prijs-pret-verhouding" bij dit boek is zeker voor de beginner er hoog. Als je van burgers en satetjes zwart maken op je BBQ af komt en een stap wilt maken richting serieus BBQ'en tover je met dit boek ineens spectaculaire gerechten op tafel.

Als je al een hele tijd bezig bent met BBQ'en zijn de recepten in dit boek vooral 'een variatie op'. We zouden dan zeker een ander boek uit de Smokey Goodness serie kiezen ter inspiratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan "Burgers & BBQ Bites" of "Lowlands BBQ". Hierin staan wat meer gevorderde recepten en is voor de "Advanced Griller" een leukere uitdaging.

Ben jij die startende BBQ'er die zijn repertoire uit wil breiden met een paar mooie classics? Dan is dit het boek voor jouw...
Er zijn veel sites beschikbaar waar je dit boek kunt vinden. Wij zouden zeggen bol.com; snel geleverd en nu ook nog in een mooie deel vind je dit boek hier. Interesse in een ander boek van Jord Althuizen? Kijk dan naar een boek uit de Smokey Goodness serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven