Bericht openen
Grill Master Gloves package

Grill Master Gloves review

Wat zijn de Grill Master Gloves??

Grill Master Gloves packageHet begin van het BBQ-seizoen staat weer voor de deur en gaan we een samenwerking aan met Grill Master Gloves. Wij testen aan de start van dit seizoen "The Original Grill Master Gloves". We gaan uitvoerig kijken naar verschillende facetten van de handschoen en deze vergelijken met een "standaard" leren BBQ handschoen. Deze Grill Master Gloves review zal verschillende onderdelen bekijken en test, waar onder:

 • Hitte bestendigheid
 • Bescherming van de (onder)arm
 • Materiaal kwaliteit

Hitte bestendigheid van de Grill Master Gloves

De verpakking van de handschoenen en website van Grill Master Gloves geeft aan de handschoenen hittebestendig zijn tot wel 800°C. Per temperatuur word zelfs een tabel afgegeven hoelang de handschoen bescherming biedt tegen een bepaalde temperatuur. Van maximaal 10 seconden bij 800°C tot wel 23 seconden bij 250°C! Dat is nog eens concrete data! Maar wat houd dit in voor een BBQ'er!?

Wij hebben hier onze eigen test op los gelaten bij verschillende hete materialen die we veel gebruikten bij het BBQ'en: een gietijzeren pan, het grill rooster (hoge & lage stand) en de platesetter. Allemaal voorwerpen die we stuk voor stuk gebruiken en regelmatig vast willen pakken! We hebben gemeten hoelang we deze voerwerpen vast kunnen houden als deze direct van de BBQ gepakt worden zonder dat we het pijnlijk voelen. Ter vergelijk hebben we de test uitgevoerd met een "standaard" leren BBQ handschoen. Hieronder vind je de resultaten van onze test:Grill master gloves & standaard leren hadnschoen

Grill Master Gloves Standaard BBQ handschoen
Gietijzere skillet +60 sec +/- 35 sec
BBQ Rooster hoge stand +60 sec +/- 50 sec
BBQ Rooster lage stand +/- 55 sec +/- 30 sec
Platesetters +/- 45 sec 15 - 20 sec

Bescherming van de (onder)arm

De Grill Master Gloves beschikken over extra lange armdelen die ver over je polsen heen gaan. Doordat deze van het zelfde materiaal gemaakt zijn als de rest van de handschoen, bied dit extra bescherming van de arm. Dit is erg handig als je diep in of ver over je barbecue een heet deel moet vastpakken. Zeker omdat ze als set van 2 geleverd worden kun je zwaardere hete objecten vast pakken zonder armen en vingers te verbranden.

Materiaalkwaliteit

De Grill Master Gloves zijn van betere kwaliteit dan de gemiddelde BBQ-handschoen die wij in de afgelopen jaren hebben versleten. Van lerenhandschoenen, tot synthetisch materiaal, alles is bij ons al voorbij gekomen. De verschillende materialen die voor het goede doeleinde geselecteerd zijn lijken hier enorm aan bij te dragen.

Van de grip-noppen tot aan de wollen binnenzijde van de handschoen, over elk stukje is goed nagedacht. Wij verwachten dan ook nog jaren plezier te kunnen hebben van deze handschoenen!

Conclusie Grill Master Gloves review

Pluspunten:

 • Geleverd als set van 2.
 • Extra lange mouwen.
 • Duidelijke verpakking en herbruikbaar voor opbergen van de handschoenen.
 • Echt hittebestendig tot 800°C.

Minpunten:

 • We hebben dit keer geen minpunten te melden.

Zoals je dus kunt lezen zijn wij zeer positief over de Grill Master Gloves en kunnen deze dan ook een ieders aanraden die zijn vingers en armen niet wil verbranden bij het BBQ'en. Ben je geïnteresseerd in deze (naar onze mening) zeer goede BBQ handschoenen van Grill Master Gloves?! Via deze link kun je ze direct bestellen bij grillmastergloves.com.

Bericht openen
Inkbird IBT-26S wifi & bluetooth thermometer

Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer

De Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer, wat is het?

Inkbird logo

Het BBQ-seizoen is in volle gang en de samenwerking met Inkbird Nederland word in 2023 doorgezet! Wij testen dit seizoen een nieuwe versie van de WiFi & Bluetooth thermometer uit hun productlijn: de Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth Thermometer. Ook dit product hebben we natuurlijk weer grondig getest en gekeken wat hier de prijs vs pret verhouding is! Let op: er zijn 2 varianten van dit product, met en zonder 5GHz WiFi.

Eerdere reviews die we gedaan hebben zijn natuurlijk die van de Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometerInkbird IHT-1S waterdichte thermometerInkbird IHT-1P digitale thermometer. Dit zijn allemaal kwalitatief goede producten die zeker voor de hobby-kok en BBQ'er erg fijn in gebruik zijn. De prijs van deze producten is heel redelijk voor wat je krijgt. Dus de verwachtingen voor de Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer zijn wederom hoog! Zeker met een prijs van €89,99 mogen we wat verwachten van het product! (prijsniveau juni 2023)

Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer features

Wat is een review zonder het belichten van de verschillende features? Hiermee bedoelen we zaken zoals welke functies heeft het apparaat en waarmee onderscheid Inkbird zich met deze thermometer van de rest van alle BBQ thermometers die er zijn? We zullen zaken uitlichten die ons positief & negatief zijn opgevallen, zodat we een open en eerlijk beeld vormen van deze unit.

Hoge kwaliteit probes

Wellicht niet onbelangrijk voor het meten zijn de probes die meegeleverd worden. Inkbird heeft ten opzichte van eerdere modellen een flink aantal verbeteringen doorgevoerd op hun probes. Ze zijn een stuk netter afgewerkt en de aansluiting van draad naar probe zijn een stuk steviger geworden.

6 temperatuur probes tegelijk:

In de set van de Inkbird IBT-26S zijn 4 temperatuur probes meegeleverd, echter kunnen er in totaal 6 probes worden aangesloten. Deze zijn via verschillende webshops bij te bestellen. Dit bied de mogelijkheid om de ketel temperatuur EN 5 stukken vlees tegelijk te monitoren! Je kunt per probe het soort vlees en de alarm temperatuur instellen via de app. Dit word vervolgens keurig op het display weergegeven.

One-button design:

Er is een knop om de Inkbird IBT-26S te bedienen. Volgens Inkbird maakt dit de bediening van het apparaat erg eenvoudig. Wat ons betreft klopt dit inderdaad, er is weinig poespas aan en je hebt snel je uit bereikt. Verder is er een uitstekende INKBIRD App waarmee je het apparaat kan beiden en verder kunt instellen via de draadloze verbindingsmogelijkheden.

Draadloze besturing/instelling:

De Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer kan, zoals de naam al zegt, via WiFi of Bluetooth worden verbonden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store). Via de app kun je de temperatuur van zowel je ketel als het vlees goed in de gaten houden. Als je gebruik maakt van WiFi hoef je hier niet eens thuis voor te zijn op je eigen netwerk, maar kun je zelfs weg voor een boodschap! De app geeft allerlei alarmen af die via de app ingesteld kunnen worden.

Het contact maken met de unit gaat ook heel eenvoudig en is op verschillende plaatsen goed beschreven. Denk hierbij aan de meegeleverde handleiding, maar ook in de app zelf. De app is een echte meerwaarde voor deze unit.

Het gebruik bij slecht weer

Helaas is deze unit niet waterdicht en kan bij slecht weer dus niet in de regen blijven staan. Je zult dus iets moeten bedenken om deze unit in de herfst- en wintermaanden te kunnen blijven gebruiken. Heb je een overdekte buitenkeuken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Of een kastje waar je de unit in kan leggen lost het probleem ook al groot-en-deels op. Heb je een stand-alone kamado of smoker, dan zul je moeten kijken dat de unit droog blijft op een andere manier.

Verbetering van Inkbird IBBQ-4T naar IBT-26S

Deze unit lijkt een heel nieuw product van Inkbird als je kijkt naar de look & feel. Echter zijn er reeds een aantal WiFi & Bluetooth devices in hun product porfolio te vinden. De IBBQ-4T & IBBQ-4BW zijn er 2 van. De IBT-26S lijkt daarom ook een technische doorontwikkeling van deze units.

De belangrijkste updates die wij hebben kunnen vinden zijn:

 • De mogelijkheid om een unit met 5GHz WiFi te kopen.
 • Nieuwe en verbeterde probes.
 • Het nieuwe display met meer informatie.
 • Mogelijkheid tot aansluiten van meer probes.

De Inkbird App voor de INKBIRD IBT-26S controller

Zoals eerder in deze review gemeld kun je de Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer via WiFi of Bluetooth verbinden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store).  De INKBIRD  App is een heel gebruiksvriendelijke app waar je meerdere INKBIRD apparaten mee kunt bedienen. O.a. de IBBQ-4T, IBBQ-4BW en ISC-007BW zijn voorbeelden van apparaten die te bedienen zijn via deze app.

In de app kun je verschillende zaken voor de Inkbird IBT-26S instellen. Denk bijvoorbeeld aan alarmen, timers en instellingen voor de connectiviteit. Daarnaast kun je de app gebruiken om op afstand de temperatuur uit te lezen. De temperatuur word per probe gemeten en weergegeven in de app. Per probe heb je de mogelijkheid om een grafiek van de temperatuur te raadplegen, zo kun je zien of er gekke onverwachte temperatuurschommelingen plaats vinden op momenten dat jij niet kijkt. Deze grafieken kun je na afloop ook nog exporteren als CSV-bestand of als JPG-afbeelding. Zo kun je achteraf op bijvoorbeeld je PC nog verder met data analyse van je BBQ gerecht (mocht je dit interessant vinden).

Kalibratie van de thermometer

Zoals je bij elke thermometer moet doen, moet je ook deze thermometer van Inkbird kalibreren. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meeting bij de bereiding van je gerecht. Wat ons echter bij het kalibreren op viel was de af-fabriek correcte instelling van de meter. Dat wil zeggen dat we voor het eerste gebruik de meter hebben getest. Deze bleek in kokend water exact 100°C aan te geven. Hieruit blijkt wel dat Inkbird een goede eindcontrole op haar producten uitvoert!

Wil je weten hoe je een nieuwe kernthermometer kan kalibreren? Dat leggen we je uit in ons artikel 'Hoe kalibreer je een kernthermometer'.

Conclusie

De Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer is een zeer geschikt apparaat voor de BBQ liefhebber. Het apparaat beschikt over alle nodige features en maakt op ons een degelijke en robuuste indruk, maar komt voor een thermometer ook met een aan de hoge kant liggend prijskaartje.

Positieve kenmerken

 • Het meten van zowel ketel- als kerntemperatuur in een apparaat voor meerder stukken vlees, tegelijk!
 • Eenvoudig te bedienen via de Inkbird App
 • Zeer modern design, met handige standaard aan achterzeide
 • Lange batterij levensduur

Negatieve kenmerken

Aan de unit hebben wij slechts 1 echte nadelen kunnen vinden, namelijk het niet waterdicht zijn van de unit, waardoor het gebruik bij regen erg beperkt is.

Kortom een zeer geschikt apparaat voor de fanatieke BBQ-liefhebber die niet continue bij zijn BBQ wil blijven en op de thermometer wilt kijken.

Ben je geïnteresseerd in deze BBQ controller om heerlijk te BBQ bij jouw thuis, maar dan compleet ontspannen? Via deze link kun je de Inkbird IBT-26S Thermometer bestellen bij Amazon.nl.

 

Bericht openen
Inkbird ISC-007BW

INKBIRD ISC-007BW BBQ controller

De Inkbird ISC-007BW BBQ Controller, wat is het?

Inkbird logo

Het BBQ-seizoen is in volle gang en ook voor 2022 hebben we weer een samenwerking met Inkbird Nederland. Wij testen dit seizoen een BBQ controller met ingebouwde kernthermometer uit hun productlijn: de Inkbird ISC-007BW BBQ Controller. Ook dit product hebben we natuurlijk weer grondig getest en gekeken wat hier de prijs vs pret verhouding is!

Eerdere reviews die we gedaan hebben zijn natuurlijk die van de Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometerInkbird IHT-1S waterdichte thermometerInkbird IHT-1P digitale thermometer. Dit zijn allemaal kwalitatief goede producten die zeker voor de hobby-kok en BBQ'er erg fijn in gebruik zijn. De prijs van deze producten is heel redelijk voor wat je krijgt. Dus de verwachtingen voor de Inkbird ISC-007BW zijn hoog! Zeker met een prijs van €199,99 mogen we wat verwachten van het product!

Dit apparaat helpt jouw over langere tijd je BBQ op een stabiele temperatuur te houden, zonder dat jij er ook maar iets voor hoeft te doen. Je kunt dus zonder heel veel moeite te doen, low&slow garingen doen van bijvoorbeeld Pulled Pork of Short ribs.

INKBIRD ISC-007BW Features

Inkbird ISC-007BW BBQ Controller SetWat is een review zonder het belichten van de verschillende features? Hiermee bedoelen we zaken zoals welke functies heeft het apparaat en waarmee onderscheid Inkbird zich met deze controller van de rest van alle BBQ Controllers die er zijn? We zullen zaken uitlichten die ons positief & negatief zijn opgevallen, zodat we een open en eerlijk beeld vormen van deze unit.

Super stabiele temperatuur regeling:

De belangrijkste functies van de INKBIRD ISC-007BW is natuurlijk het meten en regelen van de temperatuur van jouw BBQ. We hebben inmiddels 8 of 9 sessies met deze unit gedaan om verschillende gerechten te bereiden waaronder pulled pork en short ribs. Doordat de controller de temperatuur heel lang stabiel en laag kan houden (90°C-100°C) krijg je een hele mooie even garing van je vlees. Bij de eerste keer gebruik is het even puzzelen met de instellingen van de margrietschijf, maar als je deze gevonden hebt zul je zien dat de temperatuur in de ketel met +/-1°C rondom de ingestelde temperatuur blijft! Super nauwkeurig dus! Zeker nauwkeurig genoeg om je vlees heerlijk mee te garen terwijl jij je heerlijke biertje er naast drinkt.

3 temperatuur probes tegelijk:

In de set van de INKBIRD ISC-007BW zijn 3 temperatuur probes meegeleverd. Dit bied de mogelijkheid om de ketel temperatuur EN 2 stukken vlees tegelijk te monitoren. Op basis van de gemeten keteltemperatuur stuurt de unit de ingebouwde fan aan om zo de temperatuur bij te sturen. Dit is dan natuurlijk ook de feature waarvoor je de unit hebt gekocht!

One-button design:

Er is een knop om de INKBIRD ISC-007BW te bedienen. Volgens Inkbird maakt dit de bediening van het apparaat erg eenvoudig. Wat ons betreft klopt dit inderdaad, er is weinig poespas aan en je hebt snel je uit bereikt.

Draadloze besturing/instelling:

De INKBIRD ISC-007BW kan via WiFi of Bluetooth worden verbonden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store). Via de app kun je de temperatuur van zowel je ketel als het vlees goed in de gaten houden. Als je gebruik maakt van WiFi hoef je hier niet eens thuis voor te zijn op je eigen netwerk, maar kun je zelfs weg voor een boodschap! De app geeft allerlei alarmen af die via de app ingesteld kunnen worden.

Het contact maken met de unit gaat ook heel eenvoudig en is op verschillende plaatsen goed beschreven. Denk hierbij aan de meegeleverde handleiding, maar ook in de app zelf. De app is een echte meerwaarde voor deze unit.

Het voeden van de unit:

Wat ons betreft het grootste nadeel van de unit is het aansluiten van een passende voeding. Deze is meegeleverd, maar de draad die er aanzit is erg kort. Als je een losse kamado of BBQ hebt staan zul je een verlengsnoertje uit moeten rollen als je wil gaan BBQ'en. Het was een mooie feature geweest als ook dit apparaat op een accu of batterij had gewerkt, net als alle andere Inkbird thermometers.

Het gebruik bij slecht weer

Helaas is deze unit niet waterdicht en kan bij slecht weer dus niet in de regen blijven staan. Je zult dus iets moeten bedenken om deze unit in de herfst- en wintermaanden te kunnen blijven gebruiken. Heb je een overdekte buitenkeuken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Of een kastje waar je de unit in kan leggen lost het probleem ook al groot-en-deels op. Heb je een stand-alone kamado of smoker, dan zul je moeten kijken dat de unit droog blijft op een andere manier.

Is de ISC-007BW BBQ controller geschikt voor elke BBQ?

Inkbird ISC-007BW aangesloten op kamado

De Inkbird website meld het volgende: "...very suitable for Big Green Egg, Kamado Joe, Primo, Vision Grill, Akorn Kamado, Weber and other smokers."

Dit doet suggereren dat toch wel elke BBQ aan te sluiten zou moeten zijn, toch?! Wat ons is opgevallen is de meegeleverde set aan verloopstukjes en mondstukken voor het aansluiten van de luchtslang. Ter illustratie: 2 verschillende mondstukken en 2 verloop/pas stukjes om de mondstukjes te vergroten. Echter deze 2 mondstukken hebben praktisch de zelfde vormfactor (vierkant plaatje met een buisje).

Wij hebben op 2 verschillende merken kamado getest (Grill Guru Large & Bastered Urban Large) en zien dat de INKBIRD ISC-007BW hierop prima is aan te sluiten. Maar hoe krijg je dit pas op een kettle BBQ zoals een Weber Mastertouche? Sommige Kettle BBQ's hebben zogenaamd "smoke hole" waar je de lucht toevoer slang direct op aan kunt sluiten. De Weber Kettles hebben dit niet, hiervoor is deze controller dus niet geschikt. Je zou wel zelf iets kunnen maken om een aansluiting voor de luchtslang te realiseren, maar dit is aan jezelf.

Al met al kunnen we concluderen dat deze controller niet geschikt is voor ELK type BBQ. Je zult dus even goed moeten kijken of de meegeleverde aansluitmogelijkheden passend zijn voor jouw BBQ.

De Inkbird Pro App voor de INKBIRD ISC-007BW BBQ controller

Zoals eerder in deze review gemeld kun je de INKBIRD ISC-007BW via WiFi of Bluetooth verbinden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store).  De INKBIRD Pro App is een heel gebruiksvriendelijke app waar je meerdere INKBIRD apparaten uit hun Pro Range mee kunt bedienen. De IBBQ-4T en de IBBQ-4BW zijn voorbeelden van Pro range apparaten.

In de app kun je verschillende zaken voor de INKBIRD ISC-007BW instellen. Denk bijvoorbeeld aan alarmen, timers en instellingen voor de connectiviteit. Daarnaast kun je de app gebruiken om op afstand de temperatuur uit te lezen. De temperatuur word per probe gemeten en weergegeven in de app. Per probe heb je de mogelijkheid om een grafiek van de temperatuur te raadplegen, zo kun je zien of er gekke onverwachte temperatuurschommelingen plaats vinden op momenten dat jij niet kijkt. Deze grafieken kun je na afloop ook nog exporteren als CSV-bestand of als JPG-afbeelding. Zo kun je achteraf op bijvoorbeeld je PC nog verder met data analyse van je BBQ gerecht (mocht je dit interessant vinden).

Kalibratie van de thermometer

Zoals je bij elke thermometer moet doen, moet je ook deze thermometer van Inkbird kalibreren. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meeting bij de bereiding van je gerecht. Wat ons echter bij het kalibreren op viel was de af-fabriek correcte instelling van de meter. Dat wil zeggen dat we voor het eerste gebruik de meter hebben getest. Deze bleek in kokend water exact 100°C aan te geven. Hieruit blijkt wel dat Inkbird een goede eindcontrole op haar producten uitvoert!

Wil je weten hoe je een nieuwe kernthermometer kan kalibreren? Dat leggen we je uit in ons artikel 'Hoe kalibreer je een kernthermometer'.

Conclusie

De INKBIRD ISC-007BW BBQ controller is een zeer geschikt apparaat voor de BBQ liefhebber met een relatief vriendelijk prijskaartje tegenover andere concurrerende BBQ controllers. Het apparaat beschikt over alle nodige features en maakt op ons een degelijke en robuuste indruk. Hieronder hebben we alle voor en nadelen een kort op een rijtje gezet

Voordelen 

 • Ten eerste en willigt belangrijkste de nauwkeurige temperatuur regeling.
 • Ten tweede de gebruiksvriendelijke en veel zijdige mobiele app.
 • Ten derde het meten van zowel ketel- als kerntemperatuur in een apparaat.
 • Tot slot het grote aantal verschillende BBQ merken dat ondersteunt word door de verschillende aansluitmaterialen

Nadelen

Aan de unit hebben wij slechts 2 echte nadelen kunnen vinden, namelijk:

 • Het voeden via een korte voedingskabel, waardoor je altijd een verlengkabel of stroompunt in de buurt nodig hebt.
 • Het niet waterdicht zijn van de unit, waardoor het gebruik bij regen erg beperkt is.

Kortom een zeer geschikt apparaat voor de fanatieke BBQ-liefhebber die niet continue met de hand de temperatuur wil regelen.

Ben je geïnteresseerd in deze BBQ controller om heerlijk te BBQ bij jouw thuis, maar dan compleet ontspannen? Via deze link kun je de Inkbird ISC-007BW BBQ Controller bestellen bij Amazon.nl.

 

Bericht openen

Inkbird IHT-1S waterdichte thermometer

Wat is de Inkbird IHT-1S waterdichte thermometer?

Inkbird logo

Het begin van het BBQ-seizoen staat weer voor de deur en ook voor 2021 hebben we weer een samenwerking met Inkbird Nederland. Wij testen aan de start van dit seizoen de nieuwste hand thermomoter uit hun product-lijn: de Inkbird IHT-1S waterdichte thermometer. Wij hebben wederom een uitvoerig test gedaan met dit product! We hebben o.a. gekeken naar de meetsnelheid en de verschillen met zijn broertje de Inkbird IHT-1P.

Net als de IHT-1P, is deze waterdichte thermometer is bedoeld voor het meten van kerntemperatuur van je vlees of gerecht. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken bij het koken om de gaarheid te bepalen. Hiermee voorkom je dat het gerecht te gaar of te rouw is. Of gebruik je hem in de koeling om te controleren of alle gerechten koel genoeg bewaard zijn. Hierdoor voorkom je dat spullen weggegooid moeten worden. De IHT-1s waterdichte thermometer kan ook negatieve temperaturen meten. Hierdoor is deze naast in de koeling, ook te gebruiken om ingevroren producten te controleren.

Meetnauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van een thermometer zegt iets over de afwijking en aanduiding. De Inkbird IHT-1S geeft de temperatuur weer op zijn display met 1 decimaal nauwkeurig. De meter zelf heeft een meetafwijking van +/- 0.5°C. Dat wil zeggen dat als de meter 53°C aangeeft, je vlees in werkelijkheid ergens tussen de 52.5°C & 53.5°C is. (Aangenomen dat je hem direct uit de doos gebruikt). De decimaal achter de coma is in dat geval dus meer een indicatie dan dat het echt de nauwkeurigheid van je meeting aangeeft. Echter kun je deze afwijking van +/- 1°C prima uit kalibreren met de kalibratie functie.

Meetsnelheid van de Inkbird IHT-1S waterdichte thermometer

Meten met de IHT-1S waterdichte thermometer

Veel digitale thermometers hebben langere tijd nodig om een correcte temperatuur aan te geven. Daarom is het interessant om van een thermometer te weten hoe snel deze een betrouwbare meting geeft.

In de specificatie van deze thermometer staat dat de temperatuur binnen 2 tot 3 seconden gemeten word. Als het het verschil tussen de start-waarde van de thermometer en de te meten temperatuur klein is, is de meting snel gedaan en ligt het de meetsnelheid nog onder de 2 seconden. In tegenstelling tot de IHT-1P is de IHT-1S ook super snel als er een groot temperatuur verschil is tussen de start- en te meten temperatuur. De meter geeft inderdaad binnen ongeveer 3 seconden de correcte waarde aan!

Over het algemeen heb je met de Inkbird IHT-1S binnen de gestelde 2-3 seconden zeker een snelle maar ook betrouwbare meting voor je gerechten met korte bereidingstijden. Ook als je hogere temperaturen wilt controleren geeft deze meter je snel een betrouwbare meeting.

Wat zijn de verschillen tussen de Inkbird IHT-1S & IHT-1P?

Vergelijk IHT-1S met IHT-1P

Heel leuk dat Inkbird weer met een nieuw product op de markt komt, maar dit is de 2e hand-therometer. Nu zul je je natuurlijk afvragen wat zijn dan de grote verschillen tussen deze 2 producten? Dit hebben wij voor jullie op een rijtje gezet.

Draaibaar scherm - Wellicht het meest opvallende verschil is het mee-draaiende scherm. Het maakt niet uit in elke richting je de meter draait, je kunt altijd netjes en eenvoudig de waarde aflezen van het display. Door de ingebouwde gyroscoop kan bepaald worden hoe de tekst op het scherm weer gegeven moet worden. Hierdoor hoef je nooit meer een waarde op zijn kop uit te lezen!

Size does matter - Inderdaad, het kopje zegt het al. De IHT-1S is een stuk breeder en een klein stukje langer als de IHT-1P. Hierdoor is er meer ruimte voor batterij en ligt de meter steviger in de hand. Door de grotere batterij is het opladen van het apparaat nog minder vaak nodig.

Read-out time - Zoals eerder geschreven is de IHT-1S een stuk sneller wat meetsnelheid betreft. Binnen 2-3 seconden heb je een betrouwbare meeting. Deze meetsnelheid is daarmee vergelijkbaar met die van concurrent Thermapen. Bij de IHT-1P ligt dit bij 3-5 seconden, soms zelfs een stukje hoger.

De prijs - Tja, geen onbelangrijk onderdeel van de vergelijking. De IHT-1P is met een prijs van rond de €25,- echt een mooi instapmodel voor de beginnende BBQ'er of thuiskok. De IHT-1S is met zijn prijs van rond de €50,- toch alweer fors duurder en zal dan ook de beginnende BBQ'er niet direct aanspreken om aan te schaffen. De gevorderde of pro gaat hier dan weer wel dit bedrag voor neer tellen schatten wij zo in.

side-by-side inkbird iht-1s waterdichte thermometer& -1pIP-rating - Stukje technischer word het als we kijken naar de IP rating (of wel de waterdichtheid) van het apparaat. De IHT-1S heeft IP67 rating, wat betekend compleet waterdicht. De IHT-1S kan dus ondergedompeld worden, bijvoorbeeld bij het BBQ'en perongeluk in het zwembad vallen en daarna nog werken. Bij de IHT-1P is aangegeven IP-x5, dit betekend sprooi/spatwater dicht. Dit betekend in de praktijk dat hij eigenlijk allen even onder de tuinsproeier of in de regen kan liggen als je hem vergeet op te ruimen.

Kalibratie van de thermometer

Zoals je bij elke thermometer moet doen, moet je ook deze thermometer van Inkbird kalibreren. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meeting bij de bereiding van je gerecht. Wat ons echter bij het kalibreren op viel was de af-fabriek correcte instelling van de meter. Dat wil zeggen dat we voor het eerste gebruik de meter hebben getest. Deze bleek in kokend water exact 100°C aan te geven. Hieruit blijkt wel dat Inkbird een goede eindcontrole op haar producten uitvoert!

Wil je weten hoe je een nieuwe kernthermometer kan kalibreren? Dat leggen we je uit in ons artikel 'Hoe kalibreer je een kernthermometer'.

Conclusie

Flatlay inkbird IHT-1S waterdichte thermometerNa onze testen en het vergelijk met de IHT-1P, kunnen we niet anders stellen dat Inkbird weer een nieuw top product aan zijn productlijn heeft toegevoegd. Het product heeft een aantal extra pluspunten ten opzichte van zijn broertje. Het draaibare scherm en de meetsnelheid zijn toch eigenlijk wel de twee voordelen.

Ook lijkt dat d.m.v. prijsstelling en features deze thermometer bedoeld is voor een andere doelgroep. Waar de BG-HH1C en de IHT-1P instapmodellen zijn, is de de IHT-1S toch echt wel een thermometer voor de gevorderde of professionele BBQ'er of chef. Dit maakt toch wel dat door het uitbrengen van dit product, Inkbird inmiddels voor iedereen een oplossing te bieden heeft als het gaat om digitale handthermometers.

Hebben we ook een nadeel gevonden? Ja, slecht eentje: de toegankelijkheid van de oplaad USB-C poort. Je hebt voor het opladen van deze thermometer een schroevendraaier nodig om bij de aansluiting te komen. Dit is begrijpelijk, maar wel onpraktisch. Enkel door de schroef/rubber verbinding kan een 100% waterdicht seal gemaakt worden, wat de waterdichtheid van deze thermometer garandeerd.

Ben je geïnteresseerd in deze thermometer? Via deze link kun je de Inkbird IHT-1S bestellen bij Amazon.nl.

 

Bericht openen

Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometer

Wat is de Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometer

Inkbird logo

Na een succesvolle samenwerking met Inkbird Nederland voor het testen van de IHT-1P heeft Inkbird ons opnieuw benaderd voor het testen van een thermometer. Dit keer hebben zij de Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometer naar ons opgestuurd en wij hebben deze wederom uitvoerig getest. We hebben o.a. naar het bereik met Bluetooth, de kalibratie en de extra features die deze thermometer te bieden heeft.

Maar waarvoor gebruik je deze kernthermometer? Deze Bluetooth thermometer is bedoeld voor het meten van kerntemperatuur van je vlees of gerecht die je over een langere tijd wilt garen. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken bij de bereiding van Low & Slow Heavy Smoked Pulled Pork  of een gerookte beenham. Net als met elke andere kernthermometer voorkom je dat het gerecht te gaar of te rouw is. Dit type thermometer is dus vooral geschikt als je over langere tijd de temperatuur van je BBQ of van je vlees in de gaten wilt houden, zonder dat je steeds de BBQ moet openen. Wil je een thermometer met WiFi?! Wellicht is de Inkbird IBT-26S dan iets voor jouw!?

Whats in the box!?

Om te laten zien wat je nu precies krijgt als je deze meter aanschaft hebben we onderstaande unboxing-video voor jullie gemaakt.

Bediening & extra features van de Inkbird IBT-4XS

De bedienings-app

Naast het meten van de kerntemperatuur, wat natuurlijk de hoofdfunctie is, moet je deze unit natuurlijk ook kunnen bedienen. Bij deze thermometer doe je dit middels de Inkbird BBQ Go App. Deze is beschikbaar voor Android & iOS. Via de app kun je veel instellingen van de thermometer snel aanpassen. Je kunt voorgeprogrammeerde garingen en temperaturen direct selecteren, wisselen tussen celcius en fahrenheit en nog veel meer. De Thermometer en app maken vervinding met elkaar via Bluetooth. Je moet dit dus wel even aan zetten op je telefoon.

Iets wat ik niet heb kunnen vinden in de app is een mogelijkheid voor het kalibreren van de thermometer of de kanalen. Hierdoor kun je een mogelijk afwijking niet zomaar even wegregelen zoals bij de IHT-1P. Gelukkig bleek dit bij mijn thermometer niet nodig, maar hierover meer bij het hoofdstuk over kalibratie.

De unit zelf

Het display van de unit zelf is erg duidelijk. Je ziet hier in een goed tempo afwisselden alle kanalen voorbijkomen en de temperatuur die de probe meet. Kanalen die niet aangesloten zijn worden ook niet weergegeven. Zo krijg je geen overbodige informatie waar je niets aan hebt. Je kunt dus eenvoudig de ketel en 1 stukje vlees in de gaten houden. Ook in de app kun je per kanaal zien wat de actuele temperatuur is. Een leuk extratje in de app is de registratie van de temperatuur in een grafiek. Je kunt dus het verloop van je BBQ sessie vast leggen op een screenshot. Helaas is het exporteren van de data in detail met deze meter niet mogelijk. De IBBQ-4T in combinatie met de INKBIRD PRO app bieden die mogelijkheid wel.

Samenvattend heeft de thermometer dus de volgende functies:

 • Hoofdfunctie: meten van kerntemperatuur (instelbaar in °C of °F)
 • Bedienbaar middels de BBQ Go App via Bluetooth (Android & iOS)
 • Werkt op een ingebouwde accu in plaats van batterijen. (Wij hebben op 1 accu-lading een sessie van 14u prima kunnen doen, er was nog meer als 50% lading over)

Bereik van de Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometer

Inkbird ibt-4xs Bluetooth thermometerEen stukje techniek

Omdat we het hier hebben het hier hebben over een draadloze thermometer die bediend word vanaf je telefoon middels een app, vinden wij het bereik iets wat heel sterk meeweegt in de beoordelding. Als eerst moeten we natuurlijk duidelijk hebben wat we van de geleverde technologie mogen verwachten. We hebben het hier over een bluetooth verbinding. Bluetooth is bedoeld om data over korte afstanden te versturen. We zien dit veel bij draadloze headsetjes, speakertjes & bijvoorbeeld een printertje als de HP Sprocket.

Het bereik van Bluetooth is door zijn toepassingsgebied redelijk beperkt. Als je gaat zoeken op internet vind je al snel dat de maximale afstand die Bluetooth ongeveer kan overbruggen 50m bedraagt. Dit is dan wel volgens de laatste standaard voor Bluetooth. Oudere devices kunnen soms zelfs niet meer als 6m overbruggen! Een maatstaf voor bereik binnenshuis die je prima kunt aanhouden is circa 10 meter. Dit heeft te maken met allerlei factoren zoals de muren en de hoeveelheid staal die er in je woning gebruikt is bij de bouw. De zelfde beperkingen die je voor WiFi vind, zijn er ook voor Bluetooth. Ze zitten namelijk beide op de zelfde frequentie.

Maar wat betekend dit nu?

Maar nu genoeg over de theorie, wat betekend dit nu in de praktijk voor de Inkbird IBT-4S Bluetooth thermometer? Na wat testen kwam wij er achter dat je bereik inderdaad binnen een woonwijk van ongeveer 10 a 15m prima klopt. We kunnen in onze huiskamer en op elke verdieping verbinding krijgen met de thermometer, wat voor ons gebruik al prima is. In een kleine straal rond ons huis kunnen we ook in de straat nog verbinding krijgen met de unit. Het is hierbij echter wel afhankelijk van water allemaal tussen staat. Als we de voordeur uit gaan, valt het bereik bijvoorbeeld weg. Staan we in de tuin bij de buren 4 huizen verderop (+/-20 - 25m verderop) dan kunnen we nog steeds verbinding krijgen met de unit! Al met al zijn wij zeer te spreken over het bereik van deze meter.

(Note: Wij hebben dit getest in combinatie met een Samsung Galaxy S8 & S10)

Meetnauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van een thermometer zegt iets over de afwijking en aanduiding. De Inkbird IBT-4XS geeft de temperatuur weer op zijn display met 0 decimalen. De meter zelf heeft een meetafwijking van +/- 1°C. Dat wil zeggen dat als de meter 53°C aangeeft, je vlees in werkelijkheid ergens tussen de 52°C & 54°C is. (Aangenomen dat je hem direct uit de doos gebruikt). Voor het bereiden van vlees en vis is dit een prima meetnauwkeurigheid om een correcte garing van het gerecht te bereiken.

Kalibratie van de thermometer

Zoals je bij elke thermometer moet doen, moet je ook deze thermometer van Inkbird kalibreren. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meeting bij de bereiding van je gerecht. Wat ons echter bij het kalibreren op viel was de af-fabriek correcte instelling van de meter. Dat wil zeggen dat we voor het eerste gebruik alle kanalen en probes van de meter hebben getest. Deze bleken in kokend water allemaal exact 99°C - 100°C aan te geven. Hieruit blijkt wederom weer dat Inkbird een goede eindcontrole op haar producten uitvoert! Een enkel kanaal moet eigenlijk 1°C aangepast worden. Zoals eerder gezegd hebben wij de functie in de app nog niet gevonden voor het aanpassen van deze instelling.

Wil je weten hoe je een nieuwe kernthermometer kan kalibreren? Dat leggen we je uit in ons artikel 'Hoe kalibreer je een kernthermometer'.

Conclusie

Wij kunnen niet anders concluderen dan dat de Inkbird IBT-4XS Bluethoot thermometer een prima apparaat is om een goede meeting te kunnen doen van je gerecht. De thermometer voorziet in alle nodige functies die je kan verwachten van een draadloze thermometer. De app die hierbij komt kijken is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. Je kunt deze thermometer prima gebruiken voor een lange low & slow bereiding, de accu zal je niet te leur stellen. Een fijne toevoeging ten opzichte van andere 4 kanaals thermometers is de meegeleverde ketel-probe.

Als je dan ook nog kijkt naar de prijs vs kwaliteit verhouding is ook deze meter zijn geld meer dan waard volgens ons. Concurrenten met vergelijkbare performance en functies zijn vaak een stuk duur. De IBT-4XS is er al voor ongeveer €60,-. Een thermometer met Bluetooth-verbinding van A-merken beginnen vaak bij meer dan €125,-. De bedieningsapp is verder gratis te downloaden uit de Google play-store of via iTune.

Ben je geïnteresseerd in deze thermometer? Via deze link kun je de Inkbird IBT-4XS bestellen bij Amazon.nl. Ben je opzoek naar een waterdichte variant? Dan is deze thermometer (IBT-4XC) het waterdichte broertje van de IBT-4XS

Bericht openen

Inkbird IHT-1P digitale thermometer

Wat is de Inkbird IHT-1P

Inkbird logo

Enkele weken geleden nam Inkbird Nederland contact met ons op, of wij geïnteresseerd waren in het testen van een van hun product. Zij hebben de Inkbird IHT-1P digitale thermometer naar ons opgestuurd en wij hebben deze uitvoerig getest. We hebben o.a. gekeken naar de meetsnelheid en de extra features die deze thermometer te bieden heeft.

Maar waarvoor gebruik je een digitale kernthermometer? Deze digitale thermometer is bedoeld voor het meten van kerntemperatuur van je vlees of gerecht. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken bij het koken om de gaarheid te bepalen. Hiermee voorkom je dat het gerecht te gaar of te rouw is. Of gebruik je hem in de koeling om te controleren of alle gerechten koel genoeg bewaard zijn. Hierdoor voorkom je dat spullen weggegooid moeten worden.

Meetnauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van een thermometer zegt iets over de afwijking en aanduiding. De Inkbird IHT-1P geeft de temperatuur weer op zijn display met 1 decimaal nauwkeurig. De meter zelf heeft een meetafwijking van +/- 1°C. Dat wil zeggen dat als de meter 53°C aangeeft, je vlees in werkelijkheid ergens tussen de 52°C & 54°C is. (Aangenomen dat je hem direct uit de doos gebruikt). De decimaal achter de coma is in dat geval dus meer een indicatie dan dat het echt de nauwkeurigheid van je meeting aangeeft. Echter kun je deze afwijking van +/- 1°C prima uit kalibreren met de kalibratie functie.

Meetsnelheid van de Inkbird IHT-1P

Tomahawk meten

Veel digitale thermometers hebben langere tijd nodig om een correcte temperatuur aan te geven. Daarom is het interessant om van een thermometer te weten hoe snel deze een betrouwbare meting geeft.

In de specificatie van deze thermometer staat dat de temperatuur binnen 3 tot 5 seconden gemeten word. In werkelijkheid ligt dit afhankelijk van het temperatuurverschil. Als het het verschil tussen de start-waarde van de thermometer en de te meten temperatuur klein is, is de meting snel gedaan en ligt het inderdaad rond de 3 seconden. Echter als het temperatuurverschil groot is, dan kan het soms wel langer als 5 seconden duren. Denk hierbij aan een temperatuurverschil van bijv. > 60°C.

Over het algemeen heb je met de Inkbird IHT-1P binnen de gestelde 5 seconden zeker een snelle maar ook betrouwbare meting voor je gerechten met korte bereidingstijden. Wil je bijvoorbeeld de keteltemperatuur checken met deze meter. Dan zal de meeting langer als 5 seconden duren. Met een paar testjes hebben wij ondervonden dat het meten van bijv. een keteltemperatuur van 120°C ongeveer 10 a 12 seconden duurt. Daarbij zijn we gestart op een weergegeven temperatuur van +/- 26°C.

Wat zijn de extra features van de Inkbird IHT-1P?

Naast het meten van de kerntemperatuur, wat natuurlijk de hoofdfunctie is, heeft deze thermometer nog een aantal andere essentiële functie. Zo kun je eenvoudig de temperatuur instelling wisselen tussen Fahrenheit en Celsius. Verder heeft de thermometer een 'Temperature hold' functie. Hiermee kun je een meeting uitvoeren en als je op de knop drukt, houd de meter de laatst gemeten waarde vast op het display. Zo kun je eerst meten en daarna aflezen. Daarnaast kun je de meter nog kalibreren binnen +/-3°C met stapjes van 0.1°C. Erg handig om de meetafwijking te corrigeren.

Naast deze functionele zaken heeft de Inkbird IHT-1P nog een aantal niet-functionele voordelen. Ten eerste is de meter waterdicht, handig als je hem in een regenbuitje bij het BBQ'en vergeet naar binnen te halen. Ten tweede heeft deze een ingebouwde accu, zodat je nooit meer een batterij nodig hebt. Je kunt de thermometer door middel van de meegeleverde USB-kabel opladen.

Samenvattend heeft de thermometer dus de volgende functies:

 • Hoofdfunctie: meten van kerntemperatuur (instelbaar in °C of °F)
 • Temperature Hold
 • Kalibratie functie voor het nauwkeurig afstellen
 • Waterdichtheid
 • Werkt op een ingebouwde accu in plaats van batterijen.

Kalibratie van de thermometer

hamburger check

Zoals je bij elke thermometer moet doen, moet je ook deze thermometer van Inkbird kalibreren. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meeting bij de bereiding van je gerecht. Wat ons echter bij het kalibreren op viel was de af-fabriek correcte instelling van de meter. Dat wil zeggen dat we voor het eerste gebruik de meter hebben getest. Deze bleek in kokend water exact 100°C aan te geven. Hieruit blijkt wel dat Inkbird een goede eindcontrole op haar producten uitvoert!

Wil je weten hoe je een nieuwe kernthermometer kan kalibreren? Dat leggen we je uit in ons artikel 'Hoe kalibreer je een kernthermometer'.

Conclusie

Wij kunnen niet anders concluderen dan dat de Inkbird IHT-1P een prima apparaat is om als handheld-thermometer aan te schaffen. De thermometer voorziet in alle nodige functies om een goede meeting te kunnen doen van je gerecht. Je gaat deze thermometer natuurlijk niet gebruiken voor een low & slow bereiding, daar zijn andere thermometer meer geschikt voor. Maar snel een hamburgertje, worstje of je steak meten en controleren op gaarheid gaat prima met deze meter.

Daarnaast onderscheid deze thermometer zich van de massa met o.a. zijn waterdichtheid en ingebouwde accu. Als je dan ook nog kijkt naar de prijs vs kwaliteit verhouding is deze meter zijn geld meer dan waard volgens ons. Concurrenten met vergelijkbare performance en functies zijn vaak een stuk duur.

Ben je geïnteresseerd in deze thermometer? Via deze link kun je de Inkbird IHT-1P bestellen bij Amazon.nl. Ben je opzoek naar een wat professionelere thermometer? Wellicht is de Inkbird IHT-1S dan waat voor jouw. Wij hebben er hier een review over geschreven.

 

Scroll naar boven