Wat zijn de Grill Master Gloves??

Grill Master Gloves packageHet begin van het BBQ-seizoen staat weer voor de deur en gaan we een samenwerking aan met Grill Master Gloves. Wij testen aan de start van dit seizoen "The Original Grill Master Gloves". We gaan uitvoerig kijken naar verschillende facetten van de handschoen en deze vergelijken met een "standaard" leren BBQ handschoen. Deze Grill Master Gloves review zal verschillende onderdelen bekijken en test, waar onder:

  • Hitte bestendigheid
  • Bescherming van de (onder)arm
  • Materiaal kwaliteit

Hitte bestendigheid van de Grill Master Gloves

De verpakking van de handschoenen en website van Grill Master Gloves geeft aan de handschoenen hittebestendig zijn tot wel 800°C. Per temperatuur word zelfs een tabel afgegeven hoelang de handschoen bescherming biedt tegen een bepaalde temperatuur. Van maximaal 10 seconden bij 800°C tot wel 23 seconden bij 250°C! Dat is nog eens concrete data! Maar wat houd dit in voor een BBQ'er!?

Wij hebben hier onze eigen test op los gelaten bij verschillende hete materialen die we veel gebruikten bij het BBQ'en: een gietijzeren pan, het grill rooster (hoge & lage stand) en de platesetter. Allemaal voorwerpen die we stuk voor stuk gebruiken en regelmatig vast willen pakken! We hebben gemeten hoelang we deze voerwerpen vast kunnen houden als deze direct van de BBQ gepakt worden zonder dat we het pijnlijk voelen. Ter vergelijk hebben we de test uitgevoerd met een "standaard" leren BBQ handschoen. Hieronder vind je de resultaten van onze test:Grill master gloves & standaard leren hadnschoen

Grill Master Gloves Standaard BBQ handschoen
Gietijzere skillet +60 sec +/- 35 sec
BBQ Rooster hoge stand +60 sec +/- 50 sec
BBQ Rooster lage stand +/- 55 sec +/- 30 sec
Platesetters +/- 45 sec 15 - 20 sec

Bescherming van de (onder)arm

De Grill Master Gloves beschikken over extra lange armdelen die ver over je polsen heen gaan. Doordat deze van het zelfde materiaal gemaakt zijn als de rest van de handschoen, bied dit extra bescherming van de arm. Dit is erg handig als je diep in of ver over je barbecue een heet deel moet vastpakken. Zeker omdat ze als set van 2 geleverd worden kun je zwaardere hete objecten vast pakken zonder armen en vingers te verbranden.

Materiaalkwaliteit

De Grill Master Gloves zijn van betere kwaliteit dan de gemiddelde BBQ-handschoen die wij in de afgelopen jaren hebben versleten. Van lerenhandschoenen, tot synthetisch materiaal, alles is bij ons al voorbij gekomen. De verschillende materialen die voor het goede doeleinde geselecteerd zijn lijken hier enorm aan bij te dragen.

Van de grip-noppen tot aan de wollen binnenzijde van de handschoen, over elk stukje is goed nagedacht. Wij verwachten dan ook nog jaren plezier te kunnen hebben van deze handschoenen!

Conclusie Grill Master Gloves review

Pluspunten:

  • Geleverd als set van 2.
  • Extra lange mouwen.
  • Duidelijke verpakking en herbruikbaar voor opbergen van de handschoenen.
  • Echt hittebestendig tot 800°C.

Minpunten:

  • We hebben dit keer geen minpunten te melden.

Zoals je dus kunt lezen zijn wij zeer positief over de Grill Master Gloves en kunnen deze dan ook een ieders aanraden die zijn vingers en armen niet wil verbranden bij het BBQ'en. Ben je geïnteresseerd in deze (naar onze mening) zeer goede BBQ handschoenen van Grill Master Gloves?! Via deze link kun je ze direct bestellen bij grillmastergloves.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven