De Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer, wat is het?

Inkbird logo

Het BBQ-seizoen is in volle gang en de samenwerking met Inkbird Nederland word in 2023 doorgezet! Wij testen dit seizoen een nieuwe versie van de WiFi & Bluetooth thermometer uit hun productlijn: de Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth Thermometer. Ook dit product hebben we natuurlijk weer grondig getest en gekeken wat hier de prijs vs pret verhouding is! Let op: er zijn 2 varianten van dit product, met en zonder 5GHz WiFi.

Eerdere reviews die we gedaan hebben zijn natuurlijk die van de Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometerInkbird IHT-1S waterdichte thermometerInkbird IHT-1P digitale thermometer. Dit zijn allemaal kwalitatief goede producten die zeker voor de hobby-kok en BBQ'er erg fijn in gebruik zijn. De prijs van deze producten is heel redelijk voor wat je krijgt. Dus de verwachtingen voor de Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer zijn wederom hoog! Zeker met een prijs van €89,99 mogen we wat verwachten van het product! (prijsniveau juni 2023)

Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer features

Wat is een review zonder het belichten van de verschillende features? Hiermee bedoelen we zaken zoals welke functies heeft het apparaat en waarmee onderscheid Inkbird zich met deze thermometer van de rest van alle BBQ thermometers die er zijn? We zullen zaken uitlichten die ons positief & negatief zijn opgevallen, zodat we een open en eerlijk beeld vormen van deze unit.

Hoge kwaliteit probes

Wellicht niet onbelangrijk voor het meten zijn de probes die meegeleverd worden. Inkbird heeft ten opzichte van eerdere modellen een flink aantal verbeteringen doorgevoerd op hun probes. Ze zijn een stuk netter afgewerkt en de aansluiting van draad naar probe zijn een stuk steviger geworden.

6 temperatuur probes tegelijk:

In de set van de Inkbird IBT-26S zijn 4 temperatuur probes meegeleverd, echter kunnen er in totaal 6 probes worden aangesloten. Deze zijn via verschillende webshops bij te bestellen. Dit bied de mogelijkheid om de ketel temperatuur EN 5 stukken vlees tegelijk te monitoren! Je kunt per probe het soort vlees en de alarm temperatuur instellen via de app. Dit word vervolgens keurig op het display weergegeven.

One-button design:

Er is een knop om de Inkbird IBT-26S te bedienen. Volgens Inkbird maakt dit de bediening van het apparaat erg eenvoudig. Wat ons betreft klopt dit inderdaad, er is weinig poespas aan en je hebt snel je uit bereikt. Verder is er een uitstekende INKBIRD App waarmee je het apparaat kan beiden en verder kunt instellen via de draadloze verbindingsmogelijkheden.

Draadloze besturing/instelling:

De Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer kan, zoals de naam al zegt, via WiFi of Bluetooth worden verbonden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store). Via de app kun je de temperatuur van zowel je ketel als het vlees goed in de gaten houden. Als je gebruik maakt van WiFi hoef je hier niet eens thuis voor te zijn op je eigen netwerk, maar kun je zelfs weg voor een boodschap! De app geeft allerlei alarmen af die via de app ingesteld kunnen worden.

Het contact maken met de unit gaat ook heel eenvoudig en is op verschillende plaatsen goed beschreven. Denk hierbij aan de meegeleverde handleiding, maar ook in de app zelf. De app is een echte meerwaarde voor deze unit.

Het gebruik bij slecht weer

Helaas is deze unit niet waterdicht en kan bij slecht weer dus niet in de regen blijven staan. Je zult dus iets moeten bedenken om deze unit in de herfst- en wintermaanden te kunnen blijven gebruiken. Heb je een overdekte buitenkeuken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Of een kastje waar je de unit in kan leggen lost het probleem ook al groot-en-deels op. Heb je een stand-alone kamado of smoker, dan zul je moeten kijken dat de unit droog blijft op een andere manier.

Verbetering van Inkbird IBBQ-4T naar IBT-26S

Deze unit lijkt een heel nieuw product van Inkbird als je kijkt naar de look & feel. Echter zijn er reeds een aantal WiFi & Bluetooth devices in hun product porfolio te vinden. De IBBQ-4T & IBBQ-4BW zijn er 2 van. De IBT-26S lijkt daarom ook een technische doorontwikkeling van deze units.

De belangrijkste updates die wij hebben kunnen vinden zijn:

  • De mogelijkheid om een unit met 5GHz WiFi te kopen.
  • Nieuwe en verbeterde probes.
  • Het nieuwe display met meer informatie.
  • Mogelijkheid tot aansluiten van meer probes.

De Inkbird App voor de INKBIRD IBT-26S controller

Zoals eerder in deze review gemeld kun je de Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer via WiFi of Bluetooth verbinden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store).  De INKBIRD  App is een heel gebruiksvriendelijke app waar je meerdere INKBIRD apparaten mee kunt bedienen. O.a. de IBBQ-4T, IBBQ-4BW en ISC-007BW zijn voorbeelden van apparaten die te bedienen zijn via deze app.

In de app kun je verschillende zaken voor de Inkbird IBT-26S instellen. Denk bijvoorbeeld aan alarmen, timers en instellingen voor de connectiviteit. Daarnaast kun je de app gebruiken om op afstand de temperatuur uit te lezen. De temperatuur word per probe gemeten en weergegeven in de app. Per probe heb je de mogelijkheid om een grafiek van de temperatuur te raadplegen, zo kun je zien of er gekke onverwachte temperatuurschommelingen plaats vinden op momenten dat jij niet kijkt. Deze grafieken kun je na afloop ook nog exporteren als CSV-bestand of als JPG-afbeelding. Zo kun je achteraf op bijvoorbeeld je PC nog verder met data analyse van je BBQ gerecht (mocht je dit interessant vinden).

Kalibratie van de thermometer

Zoals je bij elke thermometer moet doen, moet je ook deze thermometer van Inkbird kalibreren. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meeting bij de bereiding van je gerecht. Wat ons echter bij het kalibreren op viel was de af-fabriek correcte instelling van de meter. Dat wil zeggen dat we voor het eerste gebruik de meter hebben getest. Deze bleek in kokend water exact 100°C aan te geven. Hieruit blijkt wel dat Inkbird een goede eindcontrole op haar producten uitvoert!

Wil je weten hoe je een nieuwe kernthermometer kan kalibreren? Dat leggen we je uit in ons artikel 'Hoe kalibreer je een kernthermometer'.

Conclusie

De Inkbird IBT-26S WiFi & Bluetooth thermometer is een zeer geschikt apparaat voor de BBQ liefhebber. Het apparaat beschikt over alle nodige features en maakt op ons een degelijke en robuuste indruk, maar komt voor een thermometer ook met een aan de hoge kant liggend prijskaartje.

Positieve kenmerken

  • Het meten van zowel ketel- als kerntemperatuur in een apparaat voor meerder stukken vlees, tegelijk!
  • Eenvoudig te bedienen via de Inkbird App
  • Zeer modern design, met handige standaard aan achterzeide
  • Lange batterij levensduur

Negatieve kenmerken

Aan de unit hebben wij slechts 1 echte nadelen kunnen vinden, namelijk het niet waterdicht zijn van de unit, waardoor het gebruik bij regen erg beperkt is.

Kortom een zeer geschikt apparaat voor de fanatieke BBQ-liefhebber die niet continue bij zijn BBQ wil blijven en op de thermometer wilt kijken.

Ben je geïnteresseerd in deze BBQ controller om heerlijk te BBQ bij jouw thuis, maar dan compleet ontspannen? Via deze link kun je de Inkbird IBT-26S Thermometer bestellen bij Amazon.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven