De Inkbird ISC-007BW BBQ Controller, wat is het?

Inkbird logo

Het BBQ-seizoen is in volle gang en ook voor 2022 hebben we weer een samenwerking met Inkbird Nederland. Wij testen dit seizoen een BBQ controller met ingebouwde kernthermometer uit hun productlijn: de Inkbird ISC-007BW BBQ Controller. Ook dit product hebben we natuurlijk weer grondig getest en gekeken wat hier de prijs vs pret verhouding is!

Eerdere reviews die we gedaan hebben zijn natuurlijk die van de Inkbird IBT-4XS Bluetooth thermometerInkbird IHT-1S waterdichte thermometerInkbird IHT-1P digitale thermometer. Dit zijn allemaal kwalitatief goede producten die zeker voor de hobby-kok en BBQ'er erg fijn in gebruik zijn. De prijs van deze producten is heel redelijk voor wat je krijgt. Dus de verwachtingen voor de Inkbird ISC-007BW zijn hoog! Zeker met een prijs van €199,99 mogen we wat verwachten van het product!

Dit apparaat helpt jouw over langere tijd je BBQ op een stabiele temperatuur te houden, zonder dat jij er ook maar iets voor hoeft te doen. Je kunt dus zonder heel veel moeite te doen, low&slow garingen doen van bijvoorbeeld Pulled Pork of Short ribs.

INKBIRD ISC-007BW Features

Inkbird ISC-007BW BBQ Controller SetWat is een review zonder het belichten van de verschillende features? Hiermee bedoelen we zaken zoals welke functies heeft het apparaat en waarmee onderscheid Inkbird zich met deze controller van de rest van alle BBQ Controllers die er zijn? We zullen zaken uitlichten die ons positief & negatief zijn opgevallen, zodat we een open en eerlijk beeld vormen van deze unit.

Super stabiele temperatuur regeling:

De belangrijkste functies van de INKBIRD ISC-007BW is natuurlijk het meten en regelen van de temperatuur van jouw BBQ. We hebben inmiddels 8 of 9 sessies met deze unit gedaan om verschillende gerechten te bereiden waaronder pulled pork en short ribs. Doordat de controller de temperatuur heel lang stabiel en laag kan houden (90°C-100°C) krijg je een hele mooie even garing van je vlees. Bij de eerste keer gebruik is het even puzzelen met de instellingen van de margrietschijf, maar als je deze gevonden hebt zul je zien dat de temperatuur in de ketel met +/-1°C rondom de ingestelde temperatuur blijft! Super nauwkeurig dus! Zeker nauwkeurig genoeg om je vlees heerlijk mee te garen terwijl jij je heerlijke biertje er naast drinkt.

3 temperatuur probes tegelijk:

In de set van de INKBIRD ISC-007BW zijn 3 temperatuur probes meegeleverd. Dit bied de mogelijkheid om de ketel temperatuur EN 2 stukken vlees tegelijk te monitoren. Op basis van de gemeten keteltemperatuur stuurt de unit de ingebouwde fan aan om zo de temperatuur bij te sturen. Dit is dan natuurlijk ook de feature waarvoor je de unit hebt gekocht!

One-button design:

Er is een knop om de INKBIRD ISC-007BW te bedienen. Volgens Inkbird maakt dit de bediening van het apparaat erg eenvoudig. Wat ons betreft klopt dit inderdaad, er is weinig poespas aan en je hebt snel je uit bereikt.

Draadloze besturing/instelling:

De INKBIRD ISC-007BW kan via WiFi of Bluetooth worden verbonden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store). Via de app kun je de temperatuur van zowel je ketel als het vlees goed in de gaten houden. Als je gebruik maakt van WiFi hoef je hier niet eens thuis voor te zijn op je eigen netwerk, maar kun je zelfs weg voor een boodschap! De app geeft allerlei alarmen af die via de app ingesteld kunnen worden.

Het contact maken met de unit gaat ook heel eenvoudig en is op verschillende plaatsen goed beschreven. Denk hierbij aan de meegeleverde handleiding, maar ook in de app zelf. De app is een echte meerwaarde voor deze unit.

Het voeden van de unit:

Wat ons betreft het grootste nadeel van de unit is het aansluiten van een passende voeding. Deze is meegeleverd, maar de draad die er aanzit is erg kort. Als je een losse kamado of BBQ hebt staan zul je een verlengsnoertje uit moeten rollen als je wil gaan BBQ'en. Het was een mooie feature geweest als ook dit apparaat op een accu of batterij had gewerkt, net als alle andere Inkbird thermometers.

Het gebruik bij slecht weer

Helaas is deze unit niet waterdicht en kan bij slecht weer dus niet in de regen blijven staan. Je zult dus iets moeten bedenken om deze unit in de herfst- en wintermaanden te kunnen blijven gebruiken. Heb je een overdekte buitenkeuken, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Of een kastje waar je de unit in kan leggen lost het probleem ook al groot-en-deels op. Heb je een stand-alone kamado of smoker, dan zul je moeten kijken dat de unit droog blijft op een andere manier.

Is de ISC-007BW BBQ controller geschikt voor elke BBQ?

Inkbird ISC-007BW aangesloten op kamado

De Inkbird website meld het volgende: "...very suitable for Big Green Egg, Kamado Joe, Primo, Vision Grill, Akorn Kamado, Weber and other smokers."

Dit doet suggereren dat toch wel elke BBQ aan te sluiten zou moeten zijn, toch?! Wat ons is opgevallen is de meegeleverde set aan verloopstukjes en mondstukken voor het aansluiten van de luchtslang. Ter illustratie: 2 verschillende mondstukken en 2 verloop/pas stukjes om de mondstukjes te vergroten. Echter deze 2 mondstukken hebben praktisch de zelfde vormfactor (vierkant plaatje met een buisje).

Wij hebben op 2 verschillende merken kamado getest (Grill Guru Large & Bastered Urban Large) en zien dat de INKBIRD ISC-007BW hierop prima is aan te sluiten. Maar hoe krijg je dit pas op een kettle BBQ zoals een Weber Mastertouche? Sommige Kettle BBQ's hebben zogenaamd "smoke hole" waar je de lucht toevoer slang direct op aan kunt sluiten. De Weber Kettles hebben dit niet, hiervoor is deze controller dus niet geschikt. Je zou wel zelf iets kunnen maken om een aansluiting voor de luchtslang te realiseren, maar dit is aan jezelf.

Al met al kunnen we concluderen dat deze controller niet geschikt is voor ELK type BBQ. Je zult dus even goed moeten kijken of de meegeleverde aansluitmogelijkheden passend zijn voor jouw BBQ.

De Inkbird Pro App voor de INKBIRD ISC-007BW BBQ controller

Zoals eerder in deze review gemeld kun je de INKBIRD ISC-007BW via WiFi of Bluetooth verbinden met een gratis te downloaden app (via Google play of Apple store).  De INKBIRD Pro App is een heel gebruiksvriendelijke app waar je meerdere INKBIRD apparaten uit hun Pro Range mee kunt bedienen. De IBBQ-4T en de IBBQ-4BW zijn voorbeelden van Pro range apparaten.

In de app kun je verschillende zaken voor de INKBIRD ISC-007BW instellen. Denk bijvoorbeeld aan alarmen, timers en instellingen voor de connectiviteit. Daarnaast kun je de app gebruiken om op afstand de temperatuur uit te lezen. De temperatuur word per probe gemeten en weergegeven in de app. Per probe heb je de mogelijkheid om een grafiek van de temperatuur te raadplegen, zo kun je zien of er gekke onverwachte temperatuurschommelingen plaats vinden op momenten dat jij niet kijkt. Deze grafieken kun je na afloop ook nog exporteren als CSV-bestand of als JPG-afbeelding. Zo kun je achteraf op bijvoorbeeld je PC nog verder met data analyse van je BBQ gerecht (mocht je dit interessant vinden).

Kalibratie van de thermometer

Zoals je bij elke thermometer moet doen, moet je ook deze thermometer van Inkbird kalibreren. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meeting bij de bereiding van je gerecht. Wat ons echter bij het kalibreren op viel was de af-fabriek correcte instelling van de meter. Dat wil zeggen dat we voor het eerste gebruik de meter hebben getest. Deze bleek in kokend water exact 100°C aan te geven. Hieruit blijkt wel dat Inkbird een goede eindcontrole op haar producten uitvoert!

Wil je weten hoe je een nieuwe kernthermometer kan kalibreren? Dat leggen we je uit in ons artikel 'Hoe kalibreer je een kernthermometer'.

Conclusie

De INKBIRD ISC-007BW BBQ controller is een zeer geschikt apparaat voor de BBQ liefhebber met een relatief vriendelijk prijskaartje tegenover andere concurrerende BBQ controllers. Het apparaat beschikt over alle nodige features en maakt op ons een degelijke en robuuste indruk. Hieronder hebben we alle voor en nadelen een kort op een rijtje gezet

Voordelen 

  • Ten eerste en willigt belangrijkste de nauwkeurige temperatuur regeling.
  • Ten tweede de gebruiksvriendelijke en veel zijdige mobiele app.
  • Ten derde het meten van zowel ketel- als kerntemperatuur in een apparaat.
  • Tot slot het grote aantal verschillende BBQ merken dat ondersteunt word door de verschillende aansluitmaterialen

Nadelen

Aan de unit hebben wij slechts 2 echte nadelen kunnen vinden, namelijk:

  • Het voeden via een korte voedingskabel, waardoor je altijd een verlengkabel of stroompunt in de buurt nodig hebt.
  • Het niet waterdicht zijn van de unit, waardoor het gebruik bij regen erg beperkt is.

Kortom een zeer geschikt apparaat voor de fanatieke BBQ-liefhebber die niet continue met de hand de temperatuur wil regelen.

Ben je geïnteresseerd in deze BBQ controller om heerlijk te BBQ bij jouw thuis, maar dan compleet ontspannen? Via deze link kun je de Inkbird ISC-007BW BBQ Controller bestellen bij Amazon.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven