Hoi! Welkom op mijn BBQ blog! Mijn naam is Erwin en ik ben de eigenaar van BBQ Sidekick. BBQ'en is een grote hobby en passie van mij. Thuis steken wij de BBQ dan ook het liefst zo veel mogelijk aan! In 2020 zat ik door de corona-crisis veel thuis en ben vast gaan leggen wat ik allemaal op de BBQ maak. Dit resulteerde in het starten van www.bbqsidekick.nl. Een BBQ recepten website/blog, vol recepten, tips en reviews, met genoeg gekke en leuke ideeën voor de enthousiaste BBQ'er.

Waarom een website?

Tegenwoordig staat het internet vol met tal van receptenwebsites en foodblogs. De laatste jaren schieten met name blogs die zich richten op gezond eten en afvallen uit de grond. 'Waarom dan nog een recepten website?' zul je je wellicht afvragen.

Stiekem ben ik een beetje een Tech-nerd en vind het gewoon leuk om een website te maken en te onderhouden. Daarnaast wil ik graag mijn kennis met jullie delen en te laten zien wat ik allemaal klaar maak op de BBQ. Ik hoop hier andere mee te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met 'de Q'. Laten andere zien dat BBQ'en niet alleen maar aangebrande speklapjes hoeft op te leveren! Na het lezen van een recept hoop ik dat jullie geïnspireerd zijn om zelf aan de slag te gaan met verse ingrediënten. En dat jullie een heerlijke maaltijd op tafel toveren voor jullie naasten.

Wat is BBQ Sidekick?

BBQ Sidekick is een blog/receptenwebsite, voortgekomen uit een uit de hand gelopen BBQ hobby. Waar het ooit begon met het grillen van saté, hamburgers en heerlijke duitse braadworsten die rechtstreeks uit de supermarkt kwamen, zijn we tegenwoordig veel meer bezig met minder bekende gerechten. Low & Slow BBQ, nieuwe recepten uitproberen en zelf een aantal recepten samenstellen. Dit zijn tegenwoordig mijn ingrediënten voor veel plezier bij het BBQ'en en dit deel ik graag met jullie.

Zoals als eerder aangehaald, wil ik met deze website andere inspireren. Ga zelf ook aan de slag met 'de Q!  Laten andere zien dat BBQ'en niet alleen maar aangebrande speklapjes hoeft op te leveren! Ik hoop dat jullie door het lezen van onze recepten zin krijgen om voor je gasten, vrienden of familie aan de slag te gaan met een mooi vers stuk vlees van de slager. Maak hier een mooi gerecht van met een van onze recepten. Je zult merken dat BBQ'en niet moeilijk is of hoeft te zijn. Het maken van een gerecht op 'open vuur' heeft toch iets mannelijks en geeft dan ook veel voldoening als het lukt vind ik zelf.

Je zult zien dat het bereiden van eten op deze wijze niet alleen jouw voldoening geeft maar ook voor je gasten! Kijk wel uit, want voor je het weet zit de hele buurt bij je aan tafel en wil iedereen bij je komen eten!

Affiliate links & Merch

Blogs, recepten en pagina's hier op de BBQ Sidekick website kunnen affiliate links bevatten. Dit zijn links naar specifieke producten bij webshops. Koop je een artikel in de desbetreffende winkel via deze affiliate link, dan krijgt BBQ Sidekick daar (in sommige gevallen) een kleine commissie voor. Mede door deze commissies kan deze website bestaan en verder groeien.

Daarnaast verkopen wij in onze eigen shop onze Merchandise en kleine BBQ toebehoren. Ook door het kopen van deze artikelen steun je ons bij het onderhouden van deze website.