Een populaire BBQ rub

De Carolina BBQ rub is een van de meest populaire rubs die er zijn. Deze dry-rub word veel toegepast bij de bereiding van pulled pork. Onze 'Heavy Smoke Pulled Pork' is dan ook voorzien van deze rub en we laten je hier zien hoe je deze heerlijke rub makelijk en snel, zelf kunt klaarmaken.

Voorbereidingstijd:

5 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Totaletijd:

15 minuten

Ingrediënten voor de Carolina BBQ rub

Pulled Pork in de Carolina BBQ Rub

1 deel cayennepeper
2 delen zout
2 delen zwarte peper
2 delen gemalen komijn (aka Djintan in de oosterse keuken)
2 delen chilipoeder
4 delen bruine suiker
4 delen paprikapoeder

Verkrijgbaarheid:

Alle genoemden kruiden zijn te verkrijgen in de supermarkt, maar voor een goed stuk vlees wil je ook goede kruiden gebruiken. Wij raden dan ook aan om kruiden te bestellen bij een kruidenspecialist als Van Beekum Specerijen.

*Delen van een rub zijn bijvoorbeeld een eetlepel, kop, theelepel. Delen geven slechts de verhouding van de kruiden aan. De hoeveelheid die je nodig hebt is afhankelijk van je doel. Wil je een kleinbeetje maken, neem dan een theelepel. Wil je een hele pulled pork in wrijven de rub, neem dan een eetlepel.

Samenstellen van de Carolina BBQ rub

Iets wat niet iedereen in huis heeft is een vijzel. Deze is echter wel van belang bij de bereiding van een rub. Een eenvoudige keukenmachine als een blender of staafmixer kan ook gebruikt worden, maar zal niet het zelfde resultaat geven.

  1. Doe de bruine basterd suiker  in de vijzel en maal deze fijn zodat de korrel niet heel grof meer is.  Als dit gedaan is doe de suiker in een aparte kom waar u de kruiden later mengt.
  2. Indien grof zee zout gebruikt word, dit nu ook malen in de vijzel en toevoegen aan de bruine suiker.
  3. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, Djintan, zwarte peper en chilipoeder bij elkaar in de kom waar reeds de suiker en het zout in zitten.
  4. Nu alle ingrediënten de zelfde grofheid hebben kunnen deze gemengd worden. Gebruik hiervoor een vork en zorg dat klontjes die ontstaan stuk gedrukt worden
  5. De Carolina BBQ dry-rub is nu klaar voor gebruik.

TIP: Als je de rub gaat gebruiken op grote stukken vlees, het vlees een avond van te voren goed in rubben. Dan kan de smaak goed in het vlees trekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven