Bericht openen
buitenkeuken bouwen - resultaat

Buitenkeuken bouwen: zo ga je te werk

Een item of "dingetje" wat ik als fanatiek BBQ'er al heel lang voor in mijn tuin wil hebben: een mooie buitenkeuken waar ik heerlijk in alle lust kan koken. Zelf een buitenkeuken bouwen is toch echt wel een hele onderneming, zeker als het niet je dagelijks werk is. Het heeft dan ook de nodige voorbereiding gekost voor dat ik er uit was wat ik wilde gaan doen. Allerhand optie zijn voorbij gekomen over een verloop van jaren. Maar nu we een huis hebben gevonden waar we verwachten jaren te wonen, kon ik eindelijk mijn buitenkeuken gaan plaatsen.

De afgewogen opties

Voor ik ben gaan tekenen en bouwen hebben er bij ons veel verschillende opties de revue gepasseerd. Het variërend van heel klein extra tafeltje naar een giga-hoekkeuken die de halve tuin op slokte. Dat kreeg ik er natuurlijk bij mijn vrouw niet door heen. Uiteindelijk bleef er een rijtje serieuze opties over:

  • Een verrijdbaar blokje met aan een zijde van de komado een werkblad
    • Voordelen: klein en compact, kan makkelijk mee met een verhuizing, laag investeringsbedrag nodig (uitgaande van zelfbouw).
    • Nadelen: maar weinig werk- en opbergplek, snel uitgegroeid. Bij slecht weer word je nat als je geen overkapping hebt waar hij onder kan staan.
  • Een verrijdbaar blok met aan twee zijde van de komado een werkblad
    • Voordelen: voldoende werkplek, kan makkelijk mee met een verhuizing, laag investeringsbedrag nodig (uitgaande van zelfbouw).
    • Nadelen: Bij slecht weer word je nat als je geen overkapping hebt waar hij onder kan staan.
  • Vaste keuken zonder overkapping
    • Voordelen: voldoende werkplek, flexibel in te richten, gemiddeld investeringsbedrag nodig (uitgaande van zelfbouw)
    • Nadelen: kan moeilijk mee met een verhuizing. Bij slecht weer lastiger in gebruik. Als het geregend heeft is alles nat.
  • Vaste keuken met losse overkapping
    • Voordelen: voldoende werkplek, flexibel in te richten, bij slecht weer toch lekker verder BBQ'en!
    • Nadelen: kan moeilijk mee met een verhuizing, hoog investeringsbedrag nodig (uitgaande van zelfbouw)
  • Tot slot heb ik gekeken naar een vaste keuken met klep. Deze kan als afsluiting dienen, maar ook als overkapping bij slecht weer.
    • Voordelen: voldoende werkplek, flexibel in te richten, bij slecht weer toch lekker BBQ'en!
    • Nadelen: kan moeilijk mee met een verhuizing, hoog investeringsbedrag nodig (uitgaande van zelfbouw)

Conclusie

Een van de zwaarst wegende factoren voor mij was het kunnen BBQ'en bij wat slechter weer. Daarentegen waren de kosten een iets minder belangrijk punt. Daardoor vielen voor mij optie 1,2 en 3 al vrij snel af. Dit had wel beter bij het huis waar we eerst woonde gepast, maar helemaal naar wens was het niet. Mijn vrouw opperde toen om toch maar even te wachten en te overwegen wat wij wilden met ons huis.

Door de verhuizing naar een nieuwe woning kregen we ook een grotere tuin. Dat was een van de redenen om te verhuizen. Weliswaar was de tuin een stuk groter, maar wilde niet direct alle ruimte op offeren voor die keuken van mij. We zijn ja met een gezin, en iedereen wil zijn stukje plezier uit de tuin halen. Een grote overkapping paste hier door een vlonderdeel boven de sloot ook niet echt goed in. Net als een open keuken waar alles weer nat word, maar die wel groter had kunnen zijn. Kortom bleek uiteindelijk de ideale oplossing om een vaste keuken met klep te maken. Omdat we nu ook een huis hebben waar we verwachten jaren te blijven, loont de hogere investering zich.

De voorbereiding

Nu de keuze voor een vaste buitenkeuken gemaakt is, kon ik gaan kijken hoe ik deze kon realiseren. Al snel kwam ik tot de conclusie dat een kant-en-klaar artikel niet de oplossing was en dat ik iets op maat moest gaan maken. Zelf een buitenkeuken bouwen is iets wat ik nog niet eerder gedaan had. Zelf een overkapping plaatsen nog niet. Maar een voordeel heb ik, handig ben ik wel en ook niet bang om iets nieuws aan te pakken.

Hout voor het buitenkeuken bouwen

Met deze instelling ben ik aan het tekenen van keuken begonnen in de wintertijd. Lange donkere avonden, corona en verder niets te doen, dus dan maar heerlijk aan de gang voor de zomerperiode! Het resultaat van deze tekeningen en een beschrijving van wat ik allemaal gedaan heb, heb ik uiteindelijk ook op verzoek van velen gedigitaliseerd. Dit heeft inmiddels geresulteerd in mijn Bouwtekeningen robuuste buitenkeuken.

Toen de tekeningen een maal klaar waren, werd het zoeken naar materialen. Wat heb je allemaal nodig om zoon keuken te maken? Hout, de juiste constructie schroeven, scharnieren en noem maar op. Uiteindelijk bij verschillende leveranciers de juiste materialen kunnen vinden. In de loop van de winter het grootste deel van de materialen allemaal opgehaald bij de leveranciers, zodat ik in het voorjaar snel kon starten als het goed weer was. Het laatste wat geleverd moest worden was het hout. Ruim van te voren besteld bij Van Vliet Duurzaamhout, zodat het zeker weten ook op de geplande data binnen zou zijn.

Zelf een buitenkeuken bouwen

Eindelijk is het dan zo ver! Heerlijk weer, alle materialen binnen en klaar om te bouwen! Die keuken bouwt zich zelf niet, dus snel aan de gang. Ruim 2 weken de tijd om deze klus te klaren. Met wat hulp in week 2 hebben we het dan ook binnen de geplande tijd gered.

Tijdens het bouwen heb ik de volgende stappen moeten doorlopen:

  1. De fundering & grond in orde maken, zodat het bouwwerk goed stevig staat.
  2. De constructie bouwen, volgens de bouwtekeningen
  3. Betimmering aanbrengen
  4. Dakbeschot en dakbedekking plaatsen
  5. werkblad en overige zaken in orde maken
  6. Klep & deurtjes maken en afhangen

Alle details heb ik uitgebreid opgeschreven op velen verzoek in een bouwtekeningenpakket incl. zaaglijst, onderdelen lijst en bouwbeschrijving. Met dit pakketje kun je dus zelf ook deze schitterende robuuste buitenkeuken bouwen! Het is dan in elk geval een heel stuk minder voorbereidingswerk.

Het eindresultaat van de buitenkeuken bouw  

Na ruim 2 weken hard werken en flink bouwen is mijn nieuwe robuuste buitenkeuken dan ook eindelijk gebouwd! Dik te vrede met het resultaat en klaar voor het BBQ seizoen dat op het punt staat om te beginnen! We hebben er echt zin in! Wil je meer van de bouw zien? Kijk dan vooral even op mijn instagram, daar heb ik elke dag van de bouw laten zien wat er gebeurt.

Heb jij na het zien van deze resultaten en het afwegen van jouw opties ook een oogje op zoon buitenkeuken? Ik heb de bouwtekeningen en beschrijving hoe deze keuken te bouwen uitgewerkt. Je kunt deze dan ook tegen een kleine vergoeding in onze webshop kopen: De van bouwtekeningen robuuste buitenkeuken

Bericht openen

Hoe kalibreer je een kernthermometer

Waarom moet je een thermometer kalibreren?

Elke thermometer heeft een meetafwijking. Niet elke fabriek corrigeert bij productie de thermometers. Dit vaak om kosten in productie te besparen. De meetafwijking die je thermometer heeft kan variëren van 1°C tot bij sommige goedkope thermometers zelfs 5°C. Hierdoor kan bij het bereiden van een stuk vlees het verschil ontstaan tussen medium en medium rare of zelfs well-done. Nu vraag jij je natuurlijk af hoe kalibreer je een kernthermometer? Dit gaan wij je haar fijn uitleggen. Dat wil zeggen dat we je meenemen in de methoden voor het kalibreren die jij thuis uit kunt voeren.

Heb je nog geen thermometer? Wellicht is de Inkbird IHT-1P digitale thermometer iets voor jouw, je vind hier een uitgebreide review van deze thermometer

Kalibreer je kernthermometer

Voor het kalibreren van een thermometer zijn twee methode. Deze kun je redelijk eenvoudig thuis met wat huis-tuin-en-keuken-spullen uitvoeren. Na het uitvoeren van de kalibratie heb je een betrouwbare thermometer, hierdoor serveer jij elke steak tot in perfectie gegaard.

Methode 1:  Hoe kalibreer je een kernthermometer met ijswater

Hoe kalibreer je een kernthermometer met ijswater

De methode met ijswater is misschien wel de makkelijkste van de twee methode om uit te voeren. Je hebt hier niets moeilijks voor nodig. Naast de thermometer die je wilt kalibreren heb je nog nodig:

  • Een glas
  • kraanwater
  • ijsklontjes
  • Een lepel of roerstaaf
  • De handleiding van je thermometer

Als je alle benodigdheden hebt verzameld kun je starten met de kalibratie van je thermometer. Doe dit als volgt:

  1. Vul het glas met een aantal ijsklontjes, vul het daarna af met koud kraanwater.
  2. Roer het water en de ijsklontjes goed en laat deze ongeveer 3 minuten staan.
  3. Roer nu nog eens. Steek de thermometer in het glas met water, zodanig dat je het glas nergens raakt.
  4. Als de thermometer al goed is afgesteld moet deze 0°C aangeven. Is er een verschil? Schrijf dit verschil op. Pas de afwijking toe volgens de handleiding van je thermometer. Hierdoor corrigeer je de thermometer en zul je een nauwkeurige meetwaarde krijgen.
  5. Controleer of nu 0°C aangeven word, herhaal anders stap 4.

Methode 2: Hoe kalibreer je een kernthermometer met kokend water

kalibratie met kokend water

De methode met kokend water is iets lastiger. Je hebt hiervoor zuiver water nodig. Nu zul je wel denken, maar kraanwater is toch zuiver? Ja & Nee... Kraanwater is zuiver om te drinken, maar scheikundig zitten hier nog steeds kleine verontreinigingen in. Het kookpunt van kraanwater ligt een paar tienden graad anders dan van scheikundig zuiver water (pure H2O, voor de nerds onder ons). Gedemineraliseerd water is een goede zuivere bron van water en is relatief eenvoudig te krijgen. In bijvoorbeeld de iets grotere supermarkt vind je dit meestal op de schoonmaakafdeling. Voor de kosten hoef je het niet te laten want een fles van 1 liter heb je al voor minder dan €1,-.

Verder heb je natuurlijk nog een aantal dingen nodig zoals:

  • Een pan
  • Gedemineraliseerd water (1L)
  • Een warmte bron, bijvoorbeeld een gasfornuis
  • De handleiding van je thermometer

Als je alle benodigdheden hebt verzameld kun je starten met de kalibratie. Doe dit als volgt:

  1. Schenk het gedemineraliseerd water in de pan en breng dit aan de kook op het gasfornuis.
  2. Als het water het kookpunt heeft bereikt en blijvend borrelt steek je de thermometer in het water, zodanig dat je de pan nergens raakt
  3. Als de thermometer al goed is afgesteld moet deze 100°C aangeven. Is er een verschil? Schrijf dit verschil op. Pas de afwijking toe volgens de handleiding van je thermometer.
  4. Controleer of nu 100°C aangeven word, herhaal anders stap 3.

BELANGRIJK! 

Het vervelende van de methode met kokend water, is dat deze minder nauwkeurig kan zijn. Dit is afhankelijk van de luchtdruk (hoogte & weer afhankelijk!), hierdoor heeft water een ander kookpunt bij andere luchtdruk. Zo kookt water bijvoorbeeld bij 100 onder 1 atmospher (1013 hPa). Zelfs al is Nederland plat, er is wel degelijk een verschil in luchtdruk tussen verschillende plaatsen. Zo vind je hier een handig tooltje voor het kookpunt van water: water boiling point calculator

Hoe vaak moet je een kernthermometer kalibreren?

Over de frequentie waarmee je een thermometer moet kalibreren zijn nog al wat meningsverschillen. Met mijn technische achtergrond als electronics engineer denk ik dat ik hier best iets zinnigs over kan zeggen. We trekken hier dan ook een analogie richting apparatuur die professioneel gebruikt word in een ontwikkelingslab voor elektronica.

Voor het kalibreren van veel apparatuur worden specialistische bedrijven ingehuurd. De apparatuur die zij kalibreren heeft een hele kleine meet onzekerheid en die moet gewaarborgd blijven. Een kalibratie van deze apparatuur word meestal een keer per jaar uitgevoerd. Voor sommige apparatuur is het zelfs een keer in de 2 jaar. Vaak zien we uit rapporten dat het apparaat in kalibratie alleen nagemeten is en dat er niet eens een aanpassing heeft moeten plaats vinden. Een goede meeting krijg je dus ook wel met een apparaat wat een klein beetje over de kalibratie-datum heen is.

Maar wat wil dit nu voor onze kernthermometer zeggen die voor horeca- of consumenten gebruik is? De elektronica die hiervoor gebruikt word is vaak iets goedkoper en minder nauwkeurig. Deze zal dus wat sneller verlopen als de high performance lab apparatuur. We zullen de meter dus iets vaker moeten controleren op een correcte temperatuur weergave. Ook de intensiteit van het gebruik speelt hierbij een rol. Gebruik je de meter vaak? Dan zul je ook vaker moeten checken. Ook als deze meer als een paar maanden niet gebruikt is zul je voor gebruik even moeten controleren of de temperatuurweergave nog correct is.

Ons advies

Wij  zou je willen adviseren om de kernthermometers minstens een keer per half jaar te controleren. Gebruik je ze vaker als een keer per week? Dan zouden we de frequentie zelf verhogen naar een keer per 3 maanden. Dit om te voorkomen dat je meter over de periode heel erg verloopt. Het is tenslotte maar een klein klusje dat je prima tussen door kunt doen terwijl het vlees op de BBQ ligt.

Nu ken je dus twee methoden voor het correct afstellen van je thermometer. Daarom is er nu geen enkele reden meer om je gasten een well-done steak te serveren. Aan je thermometer kan het in elk geval niet meer liggen.

Bericht openen
Indirect grillen

Indirect Grillen

schema indirect grillenHoe werkt het?

Het princiepen van indirect grillen is eigenlijk heel eenvoudig. Simpel  gezegd, je zorgt er voor dat je warmtebron geen directe warmte af kan geven aan het gerecht. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Het plaatsen van een hitte schild of deflector is wel de meest bekende. Hiernaast is schematisch weergegeven hoe je een barbecue voorbereid voor indirect grillen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende manieren om een BBQ in te richten voor het gebruik van indirect warmte. Maar ook voor andere grillmethoden. Wil je meer weten over de verschillende grillmethoden die er zijn? Lees dan een het artikel over grillmethoden van ons door.

Indirect grillen, een essentiële methode die je moet kennen

Indirect grillen van een procureur

Maar waarom? Als jij iets low and slow wilt bereiden dan is dit namelijk de methode om dat te doen. Door warm lucht en eventueel rook bij het vlees laat komen kun je de temperatuur van je BBQ veel lager houden. Het gaat hier natuurlijk om het deel waar je vlees ligt! Hierdoor kun je de gaartijd van het vlees verlengen. Daarnaast zorg je er voor dat bepaalde smaken langer de tijd krijgen om in je vlees te trekken. Denk hierbij aan de rooksmaak of de smaak van de kruiden.

Ook geef je het stuk vlees daarmee tijd om het interne vet te laten smelten. Hierdoor trekt ook deze smaak verder in het vlees. Bij Pulled Pork is dit een van de belangrijkste redenen om lang te garen. Het smelten van het vet duurt nu eenmaal erg lang. De smaak die het aan je vlees geeft is super!

Verschillende manieren van indirect grillen

Je kunt op een aantal manieren indirect grillen. Dit heeft allemaal te maken met het soort BBQ dat je hebt en wat jij fijn vind werken. Heb je een komado? Dan kun je met je platesetter de directe hitte wegnemen. Dit doe je door deze in je BBQ te leggen zoals op de foto te zien is. Heb je twee halve delen platesetters? Dan kun je er voor kiezen om een deel direct en een deel indirect te doen. Dit doe je door slechts 1 deel te plaatsen. Mooi om oud hollands te grillen. Maar ook handig voor stukken vlees die slechts een deel van de tijd indirect gegaard worden. De komado is dan ook een echte alleskunner!

Off-set smokers zijn BBQ's die alleen maar bedoeld zijn voor roken en indirect BBQ'en. Direct grillen is hiermee bijna niet te doen. Off-set smokers worden vaak ook op hout gestookt. Een Weber/ketel BBQ is weer minder geschikt voor indirect grillen. Het kan wel, maar daar moet je wat extra's voor doen. Je moet de kolen of briketten aan een kant leggen. Het vlees leg je aan de tegenovergestelde zijde. Er zijn voor de Weber/ketel BBQ speciale heat-deflector te krijgen. Daarmee kun je het zelfde effect kunt bereiken als met een platesetter in een komado.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om indirect te BBQ'en. Het is alleen even een kwestie van je BBQ op de juiste manier inrichten. Nu is het aan jouw om je eerste low en slow sessie te doen! Of ga je eerste eens de 50/50 methode gebruiken tijdens een grill-sessie?

Bericht openen

Grillmethoden

Er zijn veel verschillende grillmethoden. De bekendste zijn misschien wel de 'Sear' en 'Low & Slow'. Maar wat is nu een grillmethoden? Het is niets meer of minder dan een manier waarop je het vlees kunt garen. Zo eenvoudig als het klinkt is de uitleg ook. Er zijn veel verschillende grillmethoden die van heel eenvoudig naar complex gaan. In alle gevallen draait het bij de grillmethoden om een goede garing van je vlees op basis van de kerntemperatuur. Een handig overzicht van Kerntemperaturen vind je hier.

Wij hebben een groot aantal van de bekendste en meest gebruikte grillmethoden op een rijtje gezet voor je. Op deze manier heb je altijd een plekje om even terug te lezen hoe je een bepaalde opzet of grillmethode moet uitvoeren. Een prima referentie voor je bereidingen dus!

Welke grillmethoden zijn er

Er zijn heel wat grillmethoden die veel gebruikt worden. Om toch eens duidelijk te krijgen wat elk van deze manieren van grillen inhoud hebben we ze stuk voor stuk beschreven in dit artikel.

Direct grillen of garen

uitleg directe grillmethoden

Een van de meest gebruikte methoden van elke 'snel BBQ'er'. Je briketten of kolen opstoken, nog voor ze mooi wit zijn je rooster er op knallen en meteen dat vlees direct boven de hete kolen leggen. Zo kennen de meeste mensen het "Nederlands barbecuen".

Het klinkt misschien heel kort en bot, maar het is niets meer of minder dan hierboven beschreven staat. Rechts zie je een schematische weergave van een BBQ die opgebouwd is voor direct grillen. Je plaatst je vlees direct boven de warmtebron. Dit kunnen vlammen van een gasbarbecue zijn, de kolen of briketten, maar ook de gloeispiralen van je elektrische grill. Direct grillen of garen is een grill methoden die je op elke BBQ kan toepassen.

Indirect grillen of garen

uitleg indirect grillen

In tegenstelling tot direct grillen is de indirecte grillmethoden niet niet met elke barbecue mogelijk. De BBQ die je gebruikt moet een goed afsluitende deksel hebben, zodat de warmte in de ketel blijft hangen. Zoals links is afgebeeld, heb je een warmte deflector tussen je warmtebron (de kolen of briketten) en je vlees liggen. Hierdoor zullen de vlammen en de hitte niet direct bij het vlees komen. Dit zorgt voor een geleidelijke rustige garing van je vlees.

Indirect grillen kent veel verschillende vormen. De twee bekendste zijn toch wel het 'roken' en 'Low & Slow BBQ'. Deze twee methoden hebben we nog kort toegelicht.

Roken

Roken is ook een vorm van indirect grillen of garen van je vlees. Je kunt dit zowel warm als koud doen, maar in beide methoden is het punt garen en smaak toevoegen d.m.v. rook. De rook creëer je door houtsnippers, rookmot of blokken hout heet te maken, maar net niet heet genoeg om vlam te vatten. Door de temperatuur in de ketel en de rook gaard het vlees of de vis.

Wil je meer weten over roken? Lees dan ons artikel 'Het roken van vlees'. Hier vind je alle informatie over verschillende manieren van roken en soorten rookhout.

Low & Slow BBQ

De naam van deze garingsmethode zegt het eigenlijk al.... low and slow.... laag en langzaam. Waar op gedoeld word is de langzame garing van het vlees bij een relatief lage temperatuur. Waar je bij de bereiding vaak een 'normale' keteltemperatuur hebt van 150°C - 170°C, is de ketel temperatuur hier veel lager, namelijk slechts 90°C - 120°C. 120°C is zelfs al aan de hoge kant! De bereiding van je stuk vlees kan bij grote stukken soms wel meer als 12u duren! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van onze 'Heavy smoked Pulled Pork'.

Wil je in detail weten hoe en wat je low en slow kunt bereiden? Lees dan ons stuk over 'Wat is Low & Slow BBQ’en?' eens. Hierin leggen we alles uit voor jouw eerste low & slow bereiding.

50/50 Grillmethoden

uitleg 50/50 methode

De 50/50-grillmethoden is een combinatie van direct en indirect grillen. Deze methoden krijg je op de meeste barbecues met een deksel heel goed voor elkaar. Het is onze meest gebruikte opzet voor het BBQ'en. Rechts hebben we schematisch weer gegeven hoe je de BBQ hiervoor klaar maakt. Je plaatst je warmtebron aan een kant van de ketel, bij een gasbarbecue zet je bijvoorbeeld alleen de linker of de recht brander(s) aan. Bij een kolen of briketten vul je de helft van de ketel of je plaatst een halve warmte deflector.

Op deze manier creeer je 2 zones in de BBQ, een warme zone voor direct grillen en een koude zone voor indirect grillen. Voor een gezellige 'Nederlandse' BBQ werkt dit opzetje super goed. Twee andere bereidingsmethoden die je ook super met deze opzet kan doen zijn de 'Sear' & 'Reverse Sear'. We leggen beide methoden hieronder aan jullie uit.

De 'Sear'

Dit is een methode waarbij je het vlees direct dicht schroeit. Bij uitstek een methode waar vooral steaks mee klaar gemaakt worden. Als het steak te dik is leg je hem na het dicht schroeien boven het open gedeelte nog een paar minuten in de koude zone. Als de steak de juiste kern temperatuur bereikt heeft, haal je hem van de BBQ. Laat de steak nog een paar minuten rusten en snijd het schitterende stuk vlees aan voor je gasten.

De 'Reverse Sear'

Precies zoals de naam al zecht 'reverse', dus omgekeerd dicht schroeien. Deze methode gebruik je vooral voor dikkere steaks. Bijvoorbeeld een cote de boeuf of een tomahawk. Je start met je steak langzaam te garen op de koude zone. Als je ongeveer 10 graden van de eind temperatuur bent, mag het stuk vlees boven het directe vuur. Dit vuur wil je dan ook heel heet hebben op dit moment. Door de hoge temperatuur waarmee je hem op het laatste moment nog dicht schroeit, heeft dit niet heel lang nodig. Vergeet dus niet je vlees ook te draaien zodat ook de andere kant gegrillt word.

Het voordeel van deze methode is dat je vlees van buiten niet 'well done' word, terwijl de binnenkant nog koud en rauw is. Dit is in het kort hoe de 'sear' en 'reverse sear' werken. Wellicht dat we in de toekomst hierover nog een uitgebreide uitleg kunnen maken!

Bakken

grillmethoden "bakken"

Misschien wel een van de minder bekende varianten van het gebruik van je BBQ. Het bakken van bijvoorbeeld een brood, saucijzenbroodjes of een pizza kan namelijk ook prima op je BBQ. Een komado of steenoven zijn hier bij uitstek geschikt voor het bakken. De opzet voor je BBQ lijkt heel erg op die van het Indirect grillen. Het is niet heel veel anders als in je over. Je heb een warmte bron en een gedeelte waar je de producten bakt.

Een ketelbarbecue zoals een Weber Mastertouch 57 zijn minder geschikt hiervoor. Met bijvoorbeeld een pizzasteen kun je wel een heel eind in de buurt komen.

Conclusie

Afhankelijk van wat voor vlees en op welke manier je het klaar wilt maken, kies je dus een van de genoemde opzetten voor je BBQ. Nu je in de basis dus weet op welke manieren je de BBQ kan klaar maken, hoef je geen verbrand vlees meer aan je gasten voor te schotelen. Twijfel je hoe je het beste een stuk vlees kan bereiden? stuur ons gerust een berichtje op onze instagram of laat een berichtje achter hieronder in de comments.

Scroll naar boven