De bekende gepofte aardappel met kruidenkwark

Vooral in Duitsland is dit een heel bekend recept. Bij zoon beetje elk restaurant met Duitse keuken, kun je dit krijgen als bijgerecht. In Nederland kennen we wel de gepofte aardappel, maar daar houd het dan ook wel mee op. Wij vinden dit een beet saai, dus willen we het recept voor de Duitse gepofte aardappel met kruidenkwark graag met jullie delen. Hoe simpel het ook is!

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

30 - 45 minuten

Totaletijd:

45 - 60 minuten

Ingrediënten voor de gepofte aardappel

  • aardappelenIets kruimige aardappelen
  • Zout
  • Peper
  • Aluminiumfolie

De kruiden kwark kun je maken volgens ons recept voor 'Verse Duitse kruidenkwark' en staat ook binnen 15min op tafel! Heerlijk fris en zelf gemaakt!

Bereiding van de gepofte aardappel met kruidenkwark

Een heel simpel maar heerlijk aardappel gerecht wat je super bij een mooi stuk vlees als een beenham of tomahawk kunt serveren. De gepofte aardappel heeft weinig aandacht nodig als je bezig bent met je vlees, enkel wachten tot het gaar is. Wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen.

  1. Maak de aardappels van buiten goed schoon met water en een borsteltje. Zorg dat de zandrestanten van de aardappel af zijn. We gaan de aardappel NIET schillen.
  2. Nu de aardappel schoon is maken we hem droog en nemen een stuk aluminiumfolie. We pakken de aardappel nu in het aluminiumfolie in. Herhaal dit voor het aantal aardappels dat je wilt bereiden.
  3. Leg nu de aardappels die je klaar wilt maken in de BBQ bij de hete kolen. Op het rooster kan ook, maar op de kolen vinden wij dat je het beste resultaat krijgt.
  4. Nu is het wachten tot de aardappel gaar is. Prik naar een minuut of 20 eens in een van de aardappel om te controleren. Het kan tot wel 45 min duren voor de aardappels gaar zijn. Verbaas je dus niet als de aardappels na 20 min nog helemaal hard zijn.
  5. Ondertussen kun je nu mooi de 'Verse Duitse kruidenkwark' klaar maken.
  6. Als de aardappels gaar zijn haal je ze van het vuur. Laat de aardappels ingepakt. Snij nu met een mes een snee over de lengte van de aardappel in het aluminiumfolie en buig de aardappel zodat er een brede spleet ontstaat.
  7. Vul de speelt die ontstaan is met de kwark die je gemaakt hebt en je gerecht is klaar om te eten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven